Stanislav Černák Samospráva

Schvaľovali plat primátorky Balkovičovej: Toľkoto bude zarábať prvá žena Zvolena!

Na pretras prišiel na ustanovujúcom zasadaní mestského zastupiteľstva aj primátorkin plat. Poslanci ho odsúhlasili vo výške 3500 eur. To sa nepáčilo poslancovi Družbackému.

Ilustračný obrázok k článku Schvaľovali plat primátorky Balkovičovej: Toľkoto bude zarábať prvá žena Zvolena!
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi dôležité body pondelkového zasadania ustanovujúceho zasadania mestského zastupiteľstva vo Zvolene patrili okrem sľubov novej primátorky, poslancov a príhovoru Lenky Balkovičovej aj jej plat. A hneď na úvod sa odohrala zaujímavá situácia…

Návrh platu novej primátorky Balkovičovej znel na 3500 eur s účinnosťou od 15. decembra 2014. Do diskusie sa hneď s faktickou poznámkou prihlásil dnes už bývalý zvolenský viceprimátor a v súčasnosti poslanec Juraj Družbacký s protinávrhom, aby mala primátorka plat taký, ako poberal od júla 2011 jej predchodca Miroslav Kusein, teda 3200 eur.

„Pred nástupom do funkcie mal pán Miroslav Kusein plat 3200 eur a to už pôsobil vtedy vo funckii šiesty rok a naozaj bola za ním odvedená práca a bolo ju vidieť, tak si myslím, že by nebolo vhodné, aby sme odsúhlasovali hneď plat 3500 eur. Vzhľadom k tomu, že valorizácia bude pokračovať a bude sa zvyšovať minimálna mzda, tak plat tak, či tak pôjde hore bez nášho pričinenia, takže ja by som navrhoval, aby bol od začiatku taký, ako mal bývalý primátor keď začínal a to vo výške 3200 eur,“ znela poznámka Juraja Družbackého.

Nová primátorka dala o jeho protinávrhu hlasovať. Družbackého protinávrh podporilo 5 jeho kolegov, proti bolo 13 a zdržalo sa hlasovania 7, to znamená, že jeho protinávrh neprešiel. Vzápätí sa hlasovalo o plate v hodnote 3500 eur, ktorý podporilo 18 poslancov, 1 bol proti a 5 sa hlasovania zdržalo.

Okrem odsúhlasenej výšky mesačnej mzdy Lenky Balkovičovej, sa určil aj plat viceprimátora, ktorý bude 70 percent z mesačného platu primátorky. Balkovičová uistila na rokovaní, že viceprimátor bude vo Zvolene v nasledujúcom období len jeden. Jeho meno však ostáva nateraz otáznikom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM