Alžbeta Paulíková Rôzne Rôzne

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo môžu Zvolenčania zažiť tento týždeň

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. Preto sme sa rozhodli vám priniesť dokopy desať tipov našej redakcie na to, čo odporúčame tento týždeň zažiť vo Zvolene a okolí. Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo môžu Zvolenčania zažiť tento týždeň
Foto: Marcel Páleš

Vegánsky večer

3. novembra 2015 o 19:00 hod., Hubeerya

Každý, kto chce ochutnať vegan pokrmy či naučiť sa nové recepty, si príde vo Zvolene na svoje. Prineste svoje pripravené vegánske jedlo a pochutnajte si aj na recepte niekoho iného. Na Vegánsky večer sú však pozvaní aj tí, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tomto životnom štýle.

Celebrity s.r.o.

3. novembra 2015 o 18:30 hod., Divadlo JGT

Komédia českého dramatika Antonína Procházku, u nás známeho najmä ako autora hry S tvojou dcérou nikdy!. Celebrity s.r.o. prinášajú aktuálny pohľad do televízie počas nakrúcania nekonečného seriálu. Zákulisné vzťahy medzi hercami a štábom ukazujú v humornom svetle pravú tvár mediálneho biznisu aj takzvaných celebrít.

POLEPEŤKO

3. novembra 2015 o 10:30 hod., Sliač

Mestské kultúrne stredisko Sliač pozýva všetky deti na divadelné predstavenie Polepeťko. V utorok vás budú baviť herci Ján Šulek a Pavol Klimašovský. Predstavenie sa uskutoční v kine Hron na Sliači.

Literatúra inak

5. novembra 2015 o 18:30 hod., Kafé Džezva

Stretnutie Literatúra inak prinesie zaujímavé príbehy z osobného, kultúrneho a svetového diania. Rozprávať o ňom budú O. Oľhová a M. Slúková. Dve priateľky, ktoré poznáme vďaka knihe Inak sa mám fajn.

Gitary a piesne

5. novembra 2015 o 17:00 hod., Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Pilierom akustického koncertu Gitary a piesne je poetika jubilanta – textára Kamila Peteraja. Chýbať nebudú ani piesne iných autorov a interpretov. Koncert pre vás pripravili študenti a pedagógovia Súkromného konzervatória PinkHarmonyAcademy vo Zvolene.

Cena profesora Jindřicha Halabalu

5. novembra 2015 o 17:00 hod., Zvolenský zámok

Drevárska fakulta Technickej univerzity vo Zvolene pozýva na slávnostné vyhlásenie víťaza 11. ročníka medzinárodnej študentskej súťaže v dizajne nábytku a interiéru Cena profesora Jindřicha Halabalu. Hlavnou myšlienkou podujatia je podpora študentských prác a priestor na ich prezentáciu na medzinárodnej úrovni.

Obrazy

7. novembra 2015 o 16:00 hod., Galéria na Tehelnej

V Galérii na Tehelnej sa opäť môžete zúčastniť na zaujímavej vernisáži. Tento raz ide o diela Ladislava Moška Obrazy. Umelec sa venuje komornej kresbe a maľbe. Výstavu budete môcť sledovať až do 4.12.

Burza detského oblečenia

7. novembra 2015 o 10:00 hod., Materské centrum Rodinka Zvolen – Západ

Pre mamičky na materskej dovolenke je veľkým uľahčením, keď si môžu obstarať oblečenie pre svoje detičky za výhodnejšie ceny, prípadne predať veci, ktoré sú ich ratolestiam už malé. Takúto možnosť budú mať v sobotu v Materskom centre Rodinka. Počas burzy bude pre deti k dispozícii herňa centra.

Heligónka

7. novembra 2015 o 15:00 hod., Krupina

Už túto sobotu sa môžete tešiť na tradičné podujatie Krupinská heligónka. Ide o celoslovenskú prehliadku heligónkarov. Tento rok sa stretnú už po 25. raz a zapojiť sa môžete aj vy.

Historická výstava

Od 23. októbra do 30. novembra Lesnícke a drevárske múzeum

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene ponúka zaujímavú výstavu fotografií z 2. Svetovej vojny. Venovaná je spoločnému boju proti nacizmu. Organizátorom je Veľvyslanectvo Ruskej federácie a Ministerstvo kultúry SR. Výstava potrvá až do 30.11.

Môže vás zaujímať:

Zvolenčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM