Stanislav Černák Hokej

Šesť inkasovaných gólov: Zvolenčania tentokrát ťahali za kratší koniec

Štvrtý semifinálový zápas nevyšiel Zvolenčanom podľa predstáv. Na ľade Piešťan dostali až šesť gólov. Stav série tak Piešťany vyrovnali na 2:2.

Ilustračný obrázok k článku Šesť inkasovaných gólov: Zvolenčania tentokrát ťahali za kratší koniec
Zdroj: TASR

Piešťany začali veľmi dobre, už v 2. minúte sa strela Henricha Ručkaya odrazila od hosťujúceho brankára za čiaru a domáci sa tak ujali vedenia. Druhý gól Piešťan mohol pridať Samir Saliji, ktorý si obhodil hosťujúceho obrancu, ale sám pred Šimkom zakončil veľmi slabo. V poslednej minúte prvej časti domáci pridali druhý presný zásah, potom čo Samir Saliji našiel medzeru medzi Šimkovými betónmi.

Prvý a posledný gól

V druhej časti sa Zvolenu podarilo rýchlo streliť kontaktný gól. Po závare pred bránou domácich našiel puk Lukáš Jurík a skóroval. Vtedy však ešte nik netušil, že to budeprvý a posledný gól Bryndziarov v tomto zápase. Zvolenčania boli aj naďalej aktívnejší, ich šance však ostávali nevyužité. V 35. minúte si nedali pozor na Haringa, ktorý im unikol, presnou prihrávkou našiel pred bránkou Mertela a ten zvyšoval už na 3:1. Už o minútu neskôr mohli zvýšiť Bučka i Henrich Ručkay, ale ich dobré strely hosťujúci brankár pochytal.

Potvrdenie víťazstva Piešťan

V úvode záverečnej tretiny Piešťany využili presilovku po tom, čo Šimko vyrazil puk do Nemca, od ktorého korčule sa dostal puk do bránky. Domáci sa potom stiahli viac do defenzívy a nechali hrať svojho súpera. Ten musel zvýšiť útočnú aktivitu, ale výborného Tomeka sa mu nepodarilo prekonať. Práve naopak, v 52. minúte zabudli hostia na Haringa, ktorý sa dostal s pukom do útočného pásma, prihral voľnému Stupkovi a ten zvýšil už na 5:1. Posledný úder Zvolenčanom zasadil necelé dve minúty pred koncom Melichárek a stanovil skóre na konečných 6:1.

Semifinálová séria sa tak sťahuje pod Pustý hrad za nerozhodného stavu. Piaty zápas bude na programe v sobotu 30. apríla o 18. hodine.

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 6:1 (2:0, 1:1, 3:0) Góly: 2. H. Ručkay (Peško), 20. Saliji (Melichárek), 35. Mertel (Haring, Drgoň), 41. Nemec (Saliji, Bučka), 52. Stupka (Haring), 59. Melichárek (Nemec, Saliji) – 25. L. Jurík (Chovan). Rozhodovali: D. Konc, Kubuš – Šefčík, Valach, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3060 divákov. Stav série 2:2.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM