Stanislav Černák Hokej

Siedma prehra v rade: Katastrofálny úvod HKM poznačil celý zápas so Skalicou

Hráčom HKM nevyšla v domácom zápase proti Skalici úvodná tretina, ktorú prehrali 1:4 a náskok Záhorákov sa už potom ťažko doťahoval.

Ilustračný obrázok k článku Siedma prehra v rade: Katastrofálny úvod HKM poznačil celý zápas so Skalicou
Zdroj: TASR

Zvolenčania v predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch vždy zvíťazili, no čerstvo prehratých šesť zápasov v jednom rade nepôsobilo dobre. O prelom a vyššiu streleckú efektívnosť sa mali postarať aj nové posily, Slovinci Hebar a Koren, ktorí sa na zvolenskom ľade ukázali prvýkrát. V zápase šlo o veľa, Zvolenčania neustále bojujú o účasť v play-off a prehrať so Skalicou si nepripúšťali, aj keď ich súper sa na ľade súperov viezol na trojzápasovej víťaznej vlne.

Úvod ako zlý sen

Začiatok bol akoby zo zlého sna pre domácich. V 3. minúte Stieler tečoval strelu Krejčiříka, v 9. minúte opäť Stieler dorazil puk za chrbát Šimka a za stavu 0:2 si zobral tréner Šupler oddychový čas. Skaličanom hokej zjavne chutil, neustále hrozili a obarení domáci nevedeli, kde je sever. V 14. minúte po nahrávke Stielera spoza bránky prekonal Šimka tretíkrát Jankovič a Zvolenčania vyzerali „na uterák“. Našťastie pre nich sa v 17. minúte zmohli po pohotovej strele Hertla na gól a pochopili, že ešte nie je nič stratené. Elán im však veľmi rýchlo vychladol, zabudnutý Kropáč prekonal v 19. minúte Šimka už štvrtýkrát a gólové hody Skaličanov pokračovali.

Po prestávke a možno aj čistení žalúdkov v šatni sa očakával iný Zvolen na ľade. Gól na hokejke mal však v 23. minúte opäť Stieler a jeho hetriku zabránili len Šimkove betóny. V 27. minúte sa Stieler predsa len po obkrúžení bránky a šikovnom zasunutí puku hetriku dočkal, obdivuhodne pôsobila aj štatistika tretej formácie hostí, bola na neudržanie a postarala sa dovtedy o všetky góly.

V tretej tretine sa už ťažko mohol niekto domnievať, že dôjde k zázračnému obratu. V 45. minúte po strele Škvaridla však Podkonický v presilovke znížil a v ďalšej početnej výhode Brabenec v 49. minúte skresal skóre už len na rozdiel dvoch gólov, aj keď sa zdalo, že po strele Safronova si ho brankár Lipovský vrazil sám do siete. Akékoľvek pochybnosti o víťazstve hostí pohodlnou strelou zmazal v 52. minúte Trška a od stavu 3:6 sa už zápas dohrával bez väčšieho vzruchu.

HKM Zvolen – HK 36 Skalica 3:6 (1:4, 0:1, 2:1) Góly: 17. Hertl, 45. Podkonický, 49. Brabenec – 3. a 9. Stieler, 14. Jankovič, 19. Kropáč, 27. Stieler, 52. Trška. Rozhodcovia Stano – Bednár, Snášel, vylúčení 5:5, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1044 divákov.

Hlasy trénerov

Július Šupler, tréner Zvolena: „Začali sme katastrofálne, takýto výkon si nepamätám, s chybami, s nedôslednosťou. Potom sme sa síce trochu zlepšili, hrali sme už len na tri formácie, čiastočne spokojný som však mohol byť až v tretej tretine, a to je málo.“

Andrej Výboh, tréner Skalice: „Vychádzala nám koncovka, hru sme mali pod kontrolou, aj v defenzíve sme v druhej tretine nepoľavili. Najviac sa to ukázalo pri tlaku Zvolena v tretej tretine, pochváliť treba aj brankára Lipovského.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM