Správy

Situácia na zvolenskej univerzite sa zmenila: TAKTO sa to dotklo študentov

Zimný semester akademického roka 2020/2021 sa na univerzite začal v prezenčnej forme. Opatrenia sa však pritvrdili.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na zvolenskej univerzite sa zmenila: TAKTO sa to dotklo študentov
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Študentské domovy Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) sú v prevádzke, zahraniční študenti v nich zatiaľ ostávajú. „Ich štúdium je dištančnou metódou. Celá univerzita prešla od začiatku tohto týždňa výlučne na dištančné vzdelávanie,“ uviedla hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková.

Situácia sa zmenila

Zimný semester akademického roka 2020/2021 sa na univerzite začal v prezenčnej forme. „Momentálna epidemiologická situácia na univerzite, keď v súčasnosti nemáme žiadneho pozitívne testovaného študenta ani zamestnanca, nám dovolila prijať takéto rozhodnutie. Avšak pri akejkoľvek zmene epidemiologickej situácie krízový štáb operatívne zasadne a prijme v tejto veci ďalšie rozhodnutie,“ uviedol počas otvorenia akademického roka rektor TUZVO Rudolf Kropil.

V súčasnosti je však pre opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu situácia v škole iná.

„Na univerzite sme prerušili akékoľvek vzdelávacie činnosti prezenčnou metódou vo všetkých stupňoch štúdia. Prerušili sme aj študijné aktivity, ktoré si vyžadujú fyzickú prítomnosť, ako je napríklad práca v laboratóriách. Presunuté sú na obdobie, keď sa zlepší epidemiologická situácia,“ poznamenala hovorkyňa univerzity.

Rokovanie iba online

Ako dodala, neuskutočňujú sa ani zasadnutia a rokovania kolektívnych samosprávnych orgánov a správnej rady. „V prípade, že by ich rokovanie bolo nevyhnutné, bude uskutočnené výhradne využitím videokonferencie,“ ukončila Benková.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v červenej fáze. K 27. októbru eviduje tento región 258 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM