Správy

Skvelá správa z juhu Banskobystrického kraja: Vzniknúť má vyše 160 pracovných miest

V závode vo Veľkom Krtíši chcú rozšíriť výrobu o činnosti spojené s polyuretánovou enkapsuláciou strešných okien a kompletizáciou sklenených komponentov pre automobilový priemysel.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa z juhu Banskobystrického kraja: Vzniknúť má vyše 160 pracovných miest
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Až 7,5 milióna eur plánuje do novembra 2023 preinvestovať vo svojom závode vo Veľkom Krtíši spoločnosť FYSAM Auto Decorative Slovakia, s. r. o. Pri plnej výrobnej prevádzke sa zároveň uvažuje o vytvorení 167 nových pracovných pozícií.

Plánujú sériovú výrobu

„V závode rozšírime výrobu o činnosti spojené s polyuretánovou enkapsuláciou strešných okien a kompletizáciou sklenených komponentov pre automobilový priemysel,“ uviedol konateľ veľkokrtíšskej spoločnosti Róbert Kramárik. Ako ďalej informoval, už v auguste tohto roka došlo k čerpaniu investície vo výške 500-tisíc eur.

„Spustenie sériovej výroby je naplánované na november 2023, a teda prevažná väčšina nových pracovných pozícií bude obsadzovaná v druhej polovici roka 2023,“ priblížil.

Ďalšie aktuálne správy

Investícia sa oddialila

Spoločnosť začala podnikať vo Veľkom Krtíši pred zhruba štyrmi rokmi, ešte ako SAM Automotive s nemeckým vlastníkom. Závod mal pôvodne spustiť výrobu v lete 2018, investícia sa ale oddialila pre problémy materskej spoločnosti, jej reštrukturalizáciu a očakávaný vstup nového investora do skupiny. Tým sa stala v roku 2019 čínska spoločnosť FUYAO.

Firma podľa finstat.sk dosiahla vlani tržby takmer 21,79 milióna eur a čistý zisk 485 583 eur. Aktuálne zamestnáva 58 ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM