Jakub Forgács Rôzne

Šľachetná myšlienka Zvolenčana Patrika zaujala. Peniaze pre chorých v hmotnej núdzi v našom meste

Sám žije z invalidného dôchodku, no ani to nebráni Patrikovi zo Zvolena, aby pomáhal iným. Prišiel s myšlienkou, ktorá sa dočkala realizácie. Tí, čo to najviac potrebujú, môžu teraz získať desiatky eur!

Ilustračný obrázok k článku Šľachetná myšlienka Zvolenčana Patrika zaujala. Peniaze pre chorých v hmotnej núdzi v našom meste
Zdroj: TASR

Dlhodobo chorí ľudia v hmotnej núdzi, ktorí majú trvalý pobyt v meste Zvolen, dostali jedinečnú príležitosť. Do 22. apríla 2016 môžu požiadať o príspevok na lieky alebo zdravotnícke pomôcky z Programu Patrik do výšky 40 eur.

Program vznikol na základe myšlienky a iniciatívy Zvolenčana Patrika, ktorý hoci sám žije z invalidného dôchodku, finančne prispieva na lieky ľuďom, ktorí sú v ešte ťažšej situácii. Patrik prišiel s myšlienkou vytvoriť špeciálny grantový program, ktorý bude poskytovať finančnú podporu ľuďom, ktorí dlhodobo potrebujú lieky alebo zdravotnícke pomôcky a sám aktívne prispieva.

Podrobnosti o spôsobe udeľovania podpory ako aj podmienky programu sú dostupné na web stránke Komunitnej nadácie Zdravé mesto. Žiadosti je potrebné zasielať na predpísanom formulári poštou. Informácie o počte poskytnutých darov a celkovej použitej sume nájdete na rovnakej stránke v priebehu mesiaca máj 2016.

Čítajte tiež:

Štart cyklosezóny vo Zvolene. Mesto otvorí cyklistom aj námestie!

Zvolenskí tanečníci to poriadne roztočili. Nabitá šou aj raper s neobvyklým talentom FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM