Stanislav Černák Rôzne

Slávnostné otvorenie geriatrického oddelenia: Prvá fáza rekonštrukcie stála viac ako 2 milióny eur!

Vo zvolenskej nemocnici, ktorá je členom skupiny AGEL, dnes prebehlo slávnostné otvorenie zrekonštruovaného geriatrického oddelenia, ktoré je najväčšie na Slovensku. Prvá fáza rekonštrukcie stála viac ako 2 milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Slávnostné otvorenie geriatrického oddelenia: Prvá fáza rekonštrukcie stála viac ako 2 milióny eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Po trojročnej snahe dnes zvolenskej nemocnici, ktorá je členom skupiny AGEL, podarilo ukončiť prvú fázu rekonštrukcie, ktorej celkové investície presiahli viac ako 2 milióny eur. Súčasťou slávnostného ukončenia bolo aj otvorenie zrekonštruovaného geriatrického oddelenia, ktoré je najväčšie na Slovensku.

„Chcem sa poďakovať všetkým zamestnancom za perfektnú starostlivosť, ktorú denno-denne poskytujú svojim pacientom, holdingu AGEL za podporu, bez ktorej by sme tu dnes nestáli a Banskobystrickému samosprávnemu kraju za nadštandardnú spoluprácu,“ vyjadril svoje poďakovanie pri slávnostnom príhovore riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Pásku prestrihol predseda BBSK

Pásku najväčšieho geriatrického oddelenia slávnostne prestrihli primárka geriatrického oddelenia Anna Remišová, a predseda BBSK Vladimír Maňka, zdravotný riaditeľ AGEL a.s. Milan Leckéši, a predseda predstavenstva AGEL SK a predseda predstavenstva Nemocnice Zvolen Jozef Botka, ktorý sa primárke Remišovej poďakoval za celoživotnú obetavú prácu a starostlivosť o celé oddelenie.

„Veľmi sa teším, že sa nám darí stabilizovať a postupne rozvíjať väčšinu oblastí v pôsobnosti BBSK. Buď to robíme vlastnými silami, alebo si nájdeme kvalitného a seriózneho partnera. Nemocnicu Zvolen sme pred tromi rokmi zverili do rúk práve takémuto partnerovi, ktorého dnes zastupuje MUDr. Leckéši. Pod vedením pána riaditeľa MUDr. Botku nemocnicu nielen ekonomicky stabilizovali, ale jednotlivé oddelenia aj rozvíjajú a modernizujú. Dnes sa môžeme presvedčiť o ďalšej veľkej pozitívnej zmene, ktorú pocíti mnoho pacientov v najväčšom geriatrickom oddelení na Slovensku, práve tu vo Zvolene. Ďakujem všetkým zamestnancom Nemocnice Zvolen za ich obetavú prácu pre pacientov. Pani primárke MUDr. Remišovej, jej spolupracovníkom a samozrejme pacientom, ktorí predovšetkým pocítia pozitívne zmeny, blahoželám k novému prostrediu. Pre všetkých bude určite veľkým prínosom," povedal krátko po otvorení Vladimír Maňka.

Nemocnica je ekonomicky stabilná

„Nemocnica Zvolen sa od júla 2010 stala členom skupiny AGEL a za toto obdobie sa jej podarilo nielen ekonomicky stabilizovať, ale tiež významne zvýšiť kvalitu poskytovanej starostlivosti a celkovú výkonnosť. Stala sa pacientmi vyhľadávanou, čo je jasný signál, že sa uberá správnym smerom. Ide o výsledok cieľavedomej práce vedenia a zamestnancov, za čo by som im chcel poďakovať,“ uviedol vo svojom prejave zdravotný riaditeľ AGEL a.s. a predseda predstavenstva AGEL SK MUDr. Milan Leckéši.

Podrobné informácie o rekonštrukciách a fotky zo zrekonštruovaného oddelenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM