Stanislav Černák Samospráva

Sliač má ďalšieho primátorského kandidáta: Do politického boja vyráža matka dvoch detí

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. Poznáme ďalšiu kandidátku na lukratívny post hlavy mesta Sliač. Primátorkou chce byť aj matka dvoch detí.

Ilustračný obrázok k článku Sliač má ďalšieho primátorského kandidáta: Do politického boja vyráža matka dvoch detí
Zdroj: Dnes24.sk

V meste Sliač sa o hlasy voličov v novembrových komunálnych voľbách bude uchádzať aj občianska kandidátka, poradkyňa Jana Lajošová. Matka dvoch detí kandiduje za primátorku Sliača. Ako tvrdí, o podporu voličov sa rozhodla uchádzať po tom, čo ju vyzvalo niekoľko desiatok občanov a vznikol aj petičný výbor.

Úspešná petícia

„Mnohí z nich ma vyzvali, aby som sa angažovala vo verejnej správe, vrátane petičného výboru. Žijem v tomto meste už vyše desať rokov. Napísala som list o svojom živote a práci, o svojich názoroch a postojoch, stretla som sa s ľuďmi, ktorých život a prácu si vážim. Spísali sme petíciu a na moje prekvapenie sme rýchlo prekročili počet podpisov potrebných na kandidatúru,“ uvádza Lajošová.

Lajošová ako profesionálny kouč založila občiansku poradňu i diskusnú skupinu môj Sliač na sociálnej sieti.

Chce modernizovať inhriská

Občianska kandidátka chce podľa vlastných slov v meste Sliač ľudí spájať, vytvoriť im priestor pre pragmatický a konštruktívny prístup k riešeniu problémov, kde budú môcť všetci diskutovať a aktívne spolupracovať na rozhodnutiach mesta. Nástrojom majú byť občianske rady vytvorené zo zástupcov všetkých občianskych združení, nadácií v meste, podnikateľov, ale aj aktívnych jednotlivcov. Chce zriadiť i radu dôchodcov.

Za nevyhnutné považuje napríklad zrekonštruovať a modernizovať detské ihriská. Vhodný objekt potrebujú podľa nej dôchodcovia, aby sa mohli realizovať a tiež mládež, aby mohla zmysluplne tráviť svoj voľný čas.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM