Webnoviny - Hokej

Slovenky po výhre nad Rakúskom druhé

Slovenská ženská hokejová reprezentácia obsadila 2. miesto na medzinárodnom turnaji Mountain Cup vo švajčiarskom Romanshorne.

Víťazkami podujatia sa stali domáce Švajčiarky. Slovenky vo svojom poslednom dueli na turnaji zdolali v nedeľu predpoludním Rakúsko 7:3 a podujatie zakončili s bilanciou dve výhry a jedna prehra.

Slovenky mali súboj s Rakúšankami od úvodu pod kontrolou, aj keď sa nevyhli menšiemu zaváhaniu, keď v prvej tretine stratili dvojgólové vedenie. Ešte do prestávky však pridali ďalší presný zásah a na ich hokejky sa vrátila potrebná herná pohoda. „Bolo to pre nás náročné stretnutie. V sobotu sme dohrali neskoro večer, po jedenástich hodinách sme nastupovalo na ďalší súboj. Je to však turnaj a musíme sa s tým vyrovnať. Mali sme dobrý úvod, rýchlo sme viedli 2:0, potom však dievčatá spravili zbytočné chyby a dali súperkám šancu na vyrovnanie. Odvtedy sme mali už duel opäť v rukách,“ hodnotil zápas s Rakúskom tréner Sloveniek Miroslav Karafiát.

Pre slovenské hokejistky bolo podujatie vo Švajčiarsku poslednou turnajovou previerkou pred zimnými olympijskými hrami. Tréner Miroslav Karafiát teraz musí uzavrieť káder pre Vancouver. „Je to dosť zamotané, výkonnostná úroveň jednotlivých kandidátok je na podobnej úrovni. Do konca roka musíme zhodnotiť posledné sezóny a dať tím dokopy. Vyraďovanie hráčok bude veľmi náročné. Je to najťažšia práca, ale aj taký je šport,“ hovorí Miroslav Karafiát.

Z troch zápasov v Romanshorne podľa reprezentačného kouča podali jeho zverenkyne najlepší výkon hneď na úvod s Kazachstanom. Už takmer tradičného súpera zdolali 2:0. „V tom zápase nám fungovala veľmi dobre disciplína, dievčatá si plnili všetky povinnosti. Proti Švajčiarsku to už také nebolo a na niektorých veciach ešte musíme popracovať,“ dodal Miroslav Karafiát.

Výsledok – turnaj žien v hokeji Mountain Cup v Romanshorne:

Slovensko – Rakúsko 7:3 (3:2, 2:1, 2:0) Góly: Babonyová 2, Čupková, Danková, Gapová, Herichová, Pravlíková – Schwärzlerová 2, Verwornerová.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM