Správy

Slovenskom sa bude presúvať vojenská technika: Týka sa to aj okresov Bystrica a Zvolen

Podľa ministerstva pôjde predovšetkým o presun spojeneckých vojakov v súvislosti s prepravou materiálu a účasťou na medzinárodných cvičeniach.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskom sa bude presúvať vojenská technika: Týka sa to aj okresov Bystrica a Zvolen
Zdroj: TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje obyvateľov Slovenska na plánovaných desať cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie SR. Uskutočnia sa v období od 26. júla do 1. augusta. Informovalo o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Pôjde predovšetkým o presun spojeneckých vojakov v súvislosti s prepravou materiálu a účasťou na medzinárodných cvičeniach. Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR,“ skonštatovala hovorkyňa.

V období od 26. júla do 1. augusta sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR v rámci Slovenska na trasách Martin – Kuchyňa a späť, Sliač – Nitra a späť, Prešov – Michalovce, Trenčín – Nitra, Alekšince – Sliač, Sliač – Banská Bystrica a späť, Zemianske Kostoľany – Martin a späť, Sliač – Trenčín a späť, Zemianske Kostoľany – Nováky a späť, ako aj na trase Zemianske Kostoľany – Trebišov.

V priebehu budúceho týždňa sú plánované tiež železničné presuny OS SR, a to na trasách Kuchyňa – Zemianske Kostoľany a Nemšová – Prievidza.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM