Stanislav Černák Správy

Smelé plány na zmodernizovanie materskej školy: Výmena okien a dverí, ale aj prístavba jedálne

Radnica by rada zvýšila kvalitu poskytovaných služieb rozšírila a zmodernizovala materskú školu. Už požiadala o nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány na zmodernizovanie materskej školy: Výmena okien a dverí, ale aj prístavba jedálne
Zdroj: Dnes24.sk

O nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov v rámci Regionálneho operačného programu na obnovu Materskej školy na Malinovského ulici v Krupine sa uchádza tamojšia samospráva. Cieľom žiadosti je zvýšenie poskytovaných služieb, rozšírenie školy a jej modernizácia.

Ako sa píše na webovej stránke mesta, škola, ktorá bola postavené v roku 1978, postupne prechádza premenou. V roku 2010 boli zrekonštruované strechy na hlavných budovách, v priebehu ďalších rokov pribudli nové okná a dvere, vynovili sa sociálne zariadenia. Komplex budov, ktoré tvoria materskú školu, si však zaslúži celkovú rekonštrukciu.

V prípade, že bude žiadosť mesta úspešná, v priebehu budúceho roka sa zrealizujú stavebné úpravy objektov – najmä výmena okien a dverí, zateplenie obvodového plášťa a výmena vykurovacích telies. V rámci aktivít projektu sa počíta s prístavbou jedálne v dvorovej časti školy a s nadstavbou na hospodárskom pavilóne, kde vzniknú dve nové triedy. Novinkou pre malých škôlkarov bude relaxačno–pohybová miestnosť, ktorá vznikne prestavbou bývalej zborovne. V neposlednom rade sa však môžu tešiť aj na nové vybavenie novovzniknutých tried a vynovenie šatní.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM