Stanislav Černák Krimi

Smrteľné nešťastie na Lešti: Odrezali vojakovi pred osudným pádom lano?

Pri nácviku zlaňovania z vrtuľníka vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť zahynul vojenský policajt, zliezal po lane ako tretí v poradí. Hovorí sa o viacerých verziách, ako sa tragédia stala.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľné nešťastie na Lešti: Odrezali vojakovi pred osudným pádom lano?
Zdroj: Webnoviny.sk

Ministerstvo obrany nekomentuje medializované informácie, že pri mimoriadnej udalosti na Lešti, kde zahynul vojenský policajt pri zlaňovaní z vrtuľníka, možno museli odrezať lano.

„V súčasnosti prípad vyšetruje Vojenská polícia. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať,“ povedala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Denník Sme v piatok napísal, že podľa jeho informácií pri výcviku núdzovo prerezali lano, po ktorom sa policajt spúšťal.

Sú viaceré verzie nešťastia

Nový Čas píše o viacerých verziách. Podľa jednej z nich spadol vojenský policajt po rozkývaní lana na zem. Podľa ďalšej teórie sám odrezal lano, lebo hrozilo, že rozkývané lano spôsobí nehodu vrtuľníka. Denníku sa ale ozval svedok, ktorý hovorí, že lano údajne odrezal vojakov veliteľ na príkaz pilota. Podľa svedka inak hrozilo, že by sa zrútil aj vrtuľník.

Tragédia na Lešti poznačila celú armádu

Rezort obrany pre tragickú mimoriadnu udalosť na Lešti zrušil plánované oslavy 20. výročia Ozbrojených síl SR, ktoré mali byť v sobotu na Tyršovom nábreží a pri obchodnom centre Eurovea v Bratislave. Informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM