Nicole Regecová Kultúra

So začínajúcim letom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

Ani sme sa nenazdali a máme tu jún. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. Pod Pustým hradom sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť pozornosti Zvolenčanov. Vybrali sme rovnú desiatku!

Ilustračný obrázok k článku So začínajúcim letom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí
Foto: Nicole Regecová

DEŇ SÍDLISKA ZVOLEN ZÁPAD

4. júna 2016 od 9:00, Námestie mládeže Zvolen- Západ

V sobotu sa uskutoční už 8. ročník podujatia Deň sídliska Západ. Pripravený je bohatý program či už športový, alebo kultúrny. Tešiť sa môžete na kapelu L.U.S.K, hráčov HKM Zvolen alebo na zvolenského rapera Marksa. Špeciálne detičkám bude venovaná akcia Poď, budem ti čítať, ktorá má podporovať domáce čítanie ratolestiam.

Prvé Nedeľné korzo

5. júna od 17:00, Námestie SNP

Na prvom júnovom korze sa predstavia mená ako Natália Hatalová – speváčka známa zo súťaže Slovensko hľadá Superstar, zvolenský raper Marks či Tanečná škola Štefana Chleba. Netradične bude vystúpenie slovenského herca Dana Heribana, ktorý sa ukáže sa ako spevák a autor vlastných skladieb, hoci ho ľudia poznajú predovšetkým z televízie. Okrem najväčších lákadiel môžete čakať aj bohatý sprievodný program. Pre detičky bude už klasicky pripravená detská zóna, o ktorú sa postarajú Tri oriešky. Najmenší si budú môcť pozrieť dokonca hranú rozprávku Smiechtisko. Zapojiť sa môžete do súťaže o najlepší koláč, takzvaný Nedeľný Štúrovník. Pripravený bude aj retro fotokútik, jazdenie na koníkoch či diskusia v Obývačke vo Fun Zóne.

Zámocké hry zvolenské – Vrabčák a anděl

8. júna o 21:00, Nádvorie zvolenského zámku

Edith Piaf a Marlene Dietrich patria k ikonickým menám svetového showbiznisu. Prvá si podmanila svet svojim spevom, dojemným životným príbehom a nenápadným zjavom, druhá okúzľovala svojou krásou, eleganciou, sugestívnym pohľadom a v Hollywoode sa presadila ako jedna z prvých európskych herečiek. Prvá celý život túžila po skutočnej láske a milovala vždy len naplno, tá druhá sa na romantiku a vernosť dívala skôr cynicky. Prvá umiera mladá ako miláčik Francúzska, druhá sa dožije vysokého veku, ale rodné Nemecko ju vníma ako zradkyňu.

Druhé Nedeľné korzo

12. júna od 17:00, Námestie SNP

Druhe korzo bude netradičné tým, že na ňom súčasných populárnych slovenských spisovateľov. Predstavia sa mená ako Jozef Banáš či Braňo Jobus – autor rozprávkových knižiek. Budete mať možnosť vidieť asi najznámejšiu japonku Denisu Ogino, ktorá vo svojej tvorbe opisuje zážitky zo života na Slovensku. Vypočujete si koncert Marcela Daniša a skupiny Definitívum, ktorí zahrajú piesne z tvorby Deža Ursinyho a Jara Filipa. Samozrejme, bude pripravený aj sprievodný program pre deti, retro fotokútik, jazdenie na koníkoch či diskusia v Obývačke vo Fun Zóne.

Zámocké hry zvolenské – Tri prasiatka

16. júna o 10:00, sála DJGT

Autorsky spracovaný scenár prináša postavy, ktoré majú vtipne a precízne vybudované charaktery a do deja sú zapracované aktuálne prvky z diania okolo nás. Kreatívne a sviežo interpretovaný príbeh predstavuje tri prasiatka Bachroša, Leňoša a Truhlíka, líšku Ňufu, vlka Johnyho a krtka Ruda. Hľadanie toho správneho domčeka sprevádza humor a nečakané situácie. Režisérom inscenácie je Branislav Matuščin, pod ktorého režijnou taktovkou ožili už viaceré úspešné rozprávky DJGT.

Deň Borovej hory

18. júna od 11:00, Areál bývalej liečebne Borová hora

Na oslavách arboréta vás čaká mimoriadne bohatý program. Divadlo z domčeka zahrá niekoľko rozprávok pre detičky. predstaví sa tanečná škola Štefana Chleba a uvidíte ukážky policajnej kynológie. Vystúpia lokálne talenty či skupina The Toones s hardrockovou show. O hudbu sa večer postará Jana Filová a kapela Sliačske Mokváne. Tešiť sa môžete aj na množstvo sprievodného programu ako je deň otvorených dverí v arboréte Borová hora alebo zážitková degustácia jedál.

Tretie Nedeľné korzo

19. júna od 17:00, Námestie SNP

Tretie korzo poteší najmä milovníkov folklóru, pretože si v ňom prostredníctvom vystúpení našich najznámejších domácich súborov Marína a Zornička spomenieme na zosnulú pani Mariu Mázorovu, ktorá celý svoj život zasvätila folklóru a mestu Zvolen. Spievať bude legenda slovenského herectva Eva Pavlíková z Divadla Andreja Bagara v Nitre či muzikálová speváčka Kristína Vrecková. O deti sa postarajú Tri oriešky a ochotnícke Divadlo Zelienka, ktoré zahrá rozprávku Čarovný klobúk.

Koncert Samuela Lörinčíka

24. júna, Nočný bar Hotela Poľana

V bare Poľana si v piatok užijete poriadny retro večer. Zaspieva mladý talentovaný slovenský spevák Samuel Lörinčík. Ten predvedie najzväčšie česko slovenské hity. Po vypočutí známych šlágrov si budete môcť užiť diskotéku až do rána.

Štvrté Nedeľné korzo

26. júna od 17:00, Námestie SNP

Na poslednom zvolenskom korze si doslova zgustnú všetci kulinári, pretože hlavným programom budú Habovci. V súčasností najznámejší kuchári, ktorých môžete poznať z televíznej show Moja mama varí lepšie. Chýbať nebudú Zvolenskí vrchári, ktorí rozprúdia atmosféru ľudovými piesňami. Československú tvorbu zaspieva aj mladý Samuel Lörinčík. Pre deti bude okrem klasickej detskej zóny pripravené divadelné predstavenie Rozprávka kráľ Drozdia brada.

Cestopis po Južnej Amerike

27. júna o 18:00, Kafé Džezva

Posledný pondelok v mesiaci si budete môcť spríjemniť v známej kaviarni Džezva cestopisom zo zámoria. Ten bude ozvláštnený zaujímavým príbehom. Spomínať sa bude aj cesta kolumbíjskych banánov a kakaa. Vyhotovenie má na svedomí Magda Vaculčiaková. Nenechajte si ujsť čarovnú atmosféru špeciálneho dokumentu zo zahraničia.

Čítajte tiež:

Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

Čo prinesie prvý júnový týždeň do Zvolena? 10 tipov na relax a zábavu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM