Ondrej Petričko Správy

Spoločnosť Brother zvýšila výkon a prijímala nových ľudí: Zamestnanosť za rok vzrástla o desatinu

O takmer tretinu stúpol v roku 2012/2013 počet zrecyklovaných tonerových kaziet v spoločnosti Brother, čo znamenalo aj nárast zamestnanosti, keď počet pracovníkov stúpol o desať percent.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Brother zvýšila výkon a prijímala nových ľudí: Zamestnanosť za rok vzrástla o desatinu
Zdroj: TASR

O takmer tretinu z 1,1 milióna na 1,6 milióna stúpol v hospodárskom roku 2012/2013 počet zrecyklovaných tonerových kaziet v krupinskej spoločnosti Brother Industries. Podstatnú časť, 1,2 milióna kusov, pri tom tvorili čiernobiele kazety, farebných bolo 400 000 kusov.

Začínali s 30 ľuďmi

Podľa finančného manažéra firmy Norberta Rétsána zvyšovanie produkcie bolo dôvodom aj pre vyššiu zamestnanosť. Počet pracovníkov narástol medziročne o desatinu a dosiahol tak čísla 267. Firma mala pri svojom otvorení v roku 2007 iba asi 30 ľudí a v roku 2010 ich zamestnávala 137.

Závod vznikol v upravených priestoroch bývalej krupinskej mliekarne. Ďalšie investície umožnili zvýšiť kapacitu spracovaných kaziet. „Zhromažďujeme prázdne tonerové kazety, aby sme tak znížili množstvo vyprodukovaného odpadu a snažíme sa ich recyklovať najnovšími technológiami. Našim záväzkom je zrecyklovať všetok zozbieraný materiál," uviedol zástupca spoločnosti.

Dodávajú ich do celej únie

Tonery dodávajú na trh prostredníctvom predajných spoločností skupiny Brother, v súčasnosti najmä do starých členských štátov Európskej únie, predovšetkým do Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie, ale aj do Izraela.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM