Krimi

Spomienkové podujatie na obete dopravných nehôd bude v piatok 18. novembra

Ilustračný obrázok k článku Spomienkové podujatie na obete dopravných nehôd bude v piatok
18. novembra
5
Galéria

Spomienkové podujatie na obete dopravných nehôd bude v piatok 18. novembra o 10:00 vo Zvolene – Strážach, pri tamojšej autokaplnke. Cieľom je nielen uctiť si pamiatku obetí dopravných nehôd, ale aj preventívnou formou upozorniť účastníkov cestnej premávky na tragické následky porušenia zákona na cestnej komunikácii.

Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, za desať mesiacov tohto roka eviduje polícia v Banskobystrickom kraji 1060 dopravných nehôd, čo je o 99 menej ako vlani v rovnakom období. Zomrelo pri nich 27 osôb, o jednu menej ako vlani. Ťažko sa pri tom zranilo 114 a ľahko 488 osôb.

Vodiči najčastejšie porušili svoje povinnosti a jazdili neprimeranou rýchlosťou. „Okrem iného je to aj obsluha telefónu či nevenovanie sa šoférovaniu,“ pripomenula hovorkyňa. Dopravnú nehodu zavinilo 942 vodičov, 26 cyklistov a 33 chodcov. Pod vplyvom alkoholu zavinilo nehodu 129 vodičov.

Verejnosť po prvý raz spomínala na obete dopravných nehôd v tretiu novembrovú nedeľu v roku 1993 vo Veľkej Británii. Tento rok sa konajú pietne spomienky po celom Slovensku, v katolíckych a evanjelických kostoloch.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM