Jakub Forgács Správy

Budaj: Medzi poľovníkmi sú hlupáci. Spôsobujú PROBLÉMY na Poľane vnadiská na medvede?

Štátny podnik poskytol maximálnu súčinnosť policajným zložkám pri preverovaní medializovaných informácií o tzv. nelegálnom prikrmovaní. Čo bolo zistené?

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Minister životného prostredia (MŽP) Ján Budaj (OĽANO) na nedávnej tlačovej konferencii povedal: „Medzi poľovníkmi sú hlupáci, ktorí nerobia česť tomuto prastarému povolaniu alebo profesii, ale my rátame s tou drvivou väčšinou, ktorá chce chrániť svoju prírodu a tí sú naši spojenci.“ Reagoval tak na možné prikromovanie medveďov na vnadiskách.

Čo zistila enviropolícia?

„Teraz beží poľovný zákon, ku ktorému má ministerstvo určité pripomienky a jednou z nich bude aj veľmi prísne postihovanie pytliactva. Lebo som presvedčený, že práve a len takýto neféroví poľovníci sú schopní v takom rozsahu prikrmovať a lákať divú zver,“ pokračoval Budaj. Poukázal pritom na fotografiu, na ktorej je vnadisko, kde niekto rozhádzal potravu pre medveďa, ktorý potom skutočne aj prišiel. Spomenul pritom Mestské lesy Banská Bystrica.

V poľovnom revíri Poľana (chránená poľovná oblasť), ktorý obhospodarujú štátne lesy, sa nelegálne vnadiská pre zver nenachádzajú. Reagovali Lesy SR na sociálnej sieti. „Potvrdila to aj Polícia SR, ktorá danú skutočnosť preverovala pred pár dňami priamo na mieste. Štátny podnik poskytol maximálnu súčinnosť policajným zložkám pri preverovaní medializovaných informácií o tzv. nelegálnom prikrmovaní,“ uviedli Lesy SR.

„Príslušníci enviropolície žiadne porušenia legislatívy na úseku poľovníctva v kontrolovanej oblasti nezistili,“ doplnili.

Minister Budaj dokonca spomenul podanie na neznámeho páchateľa. Viac o tom sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM