Správy

Spoznajte vedu netradičným spôsobom. Pozrite, čo sa chystá vo Zvolene

Návštevníci budú mať možnosť netradičnou formou a v netradičnom čase spoznať všetkých dvanásť katedier Drevárskej fakulty, zažiť zaujímavý program, spoznať vedu a umenie z novej perspektívy.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte vedu netradičným spôsobom. Pozrite, čo sa chystá vo Zvolene
5
Galéria
Zdroj: TASR

Drevárska fakulta, ako súčasť Technickej univerzity vo Zvolene, je svojím zameraním a svojou 66 ročnou tradíciou jedinečnou vzdelávacou inštitúciou. Teraz sa chce ešte viac priblížiť širokej verejnosti, a preto 7. novembra 2018 v čase od 17:00 do 21:00 pripravila podujatie Noc Drevárskej fakulty. Informovala o tom Ľubica Benková, tlačová hovorkyňa Technickej univerzity vo Zvolene.

Podujatie je určené pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o možnostiach vzdelávania, ako aj o práci vedeckých či umeleckých pracovníkov Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene. Návštevníci budú mať možnosť netradičnou formou a v netradičnom čase spoznať všetkých dvanásť katedier Drevárskej fakulty, zažiť zaujímavý program, spoznať vedu a umenie z novej perspektívy.

Návštevníci budú mať za úlohu pomocou orientačnej mapky vyhľadať interaktívne body a spoznať tak vedeckovýskumnú prístrojovú infraštruktúru fakulty, prácu pedagógov, výskumníkov a umeleckých pracovníkov, ako aj jej výsledky.

Na svoje si prídu všetci, ktorí chcú zistiť, ako skrotiť oheň, prekonať svoj strach z chémie, pozorovať hviezdnu oblohu, spoznať fascinujúci mikrokozmos dreva či tajomný svet peňazí, vytvoriť svoju prvú reklamu alebo svoju originálnu termovíznu fotku do rodinného albumu a mnoho ďalších zaujímavostí. Ako odmena za absolvovanie všetkých stanovíšť bude čakať každého účastníka malá pozornosť.

Záštitu nad podujatím prevzali Dr. h. c. prof. Ing. Rudolf Kropil, PhD., rektor Technickej univerzity vo Zvolene a Ing. Igor Patráš, prezident Zväzu spracovateľov dreva SR.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj to, ako vyzeralo otvorenie akademického roka na Technickej univerzite vo Zvolene!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Technická univerzita vo Zvolene začala nový akademický rok
5
Galéria
Zdroj: TUZVO
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM