Stanislav Černák Kultúra

Staňte sa na chvíľu celebritami: Zvolenské divadlo znovu otvorí brány pre verejnosť

Zvolenské Divadlo J. G. Tajovského (DJGT) začalo s tradíciou dňa otvorených dverí ako jedno z prvých divadiel na Slovensku. Už v piatok budete môcť aj vy nahliadnuť do kuchyne divadla.

Ilustračný obrázok k článku Staňte sa na chvíľu celebritami: Zvolenské divadlo znovu otvorí brány pre verejnosť
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Už po dvanásty raz otvorí 1. mája zvolenské DJGT svoje brány a sprístupní tak javisko i zákulisie Dňu otvorených dverí. DJGT zaviedlo túto tradíciu 1. mája 2004 a stalo sa tak jedným z prvých divadiel na Slovensku.

„Tento rok sa ponesie v duchu hesla Každý môže byť celebritou, každý si môže užiť svojich päť minút slávy,“ prezradila dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková.

Návštevníci dostanú príležitosť vstúpiť na dosky znamenajúce svet, zažiť svetlá reflektorov, zamaskovať sa podľa svojich nápadov a spraviť si selfie či skupinovú fotografiu priamo na scéne. Technickejšie typy určite ocenia návštevu kabín nad javiskom a zákulisia. V prípade pekného počasia bude paralelne pripravené vonkajšie malé pódium pred divadlom, na ktorom budú prebiehať súťaže a rozhovory s hercami.

Zákulisím budú návštevníkov sprevádzať členovia umeleckého súboru. Pripravená je tiež autogramiáda. Vstup je od 10:00 do 12:00 hod. bezplatný.

Foto: ilustračný

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM