Michal Majer Krimi

Starček zo Zvolena prišiel o tisíc eur

Oddelenie skráteného vyšetrovania vo Zvolene vyšetruje podvod, ktorého sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý okradol 88-ročného muža o tisíc eur. Podvodníka zachytili priemyselné kamery v ESC Europa v Banskej Bystrici.

V sobotu 17. júla krátko popoludní vo Zvolene na sídlisku Západ doposiaľ neznámy páchateľ za účelom ukázania cesty do nemocnice vzal do osobného motorového vozidla tmavomodrej farby 88-ročného muža, ktorého nahovoril na zapožičanie finančnej hotovosti vo výške 3-tisíc eur. Tvrdil, že ich potrebuje na operáciu šoféra havarovaného kamióna pri Dobrej Nive. Nakoľko však starček nemal takúto hotovosť pri sebe, išli spolu uvedeným vozidlom do banky, ktorá sa nachádza v obchodnom centre v Banskej Bystrici.

Poškodený vybral z účtu hotovosť vo výške tisíc eur a odovzdal ju vodičovi uvedeného vozidla v garáži obchodného centra a spoločne sa vrátili do Zvolena, kde poškodeného páchateľ z auta vysadil.

K prípadu sú k dispozícii aj fotografie, na ktorých sú viditeľné podozrivé osoby, ako aj osobné motorové vozidlo značky Opel, ktoré tieto osoby používali. Polícia touto cestou žiada občanov, ktorí by osoby na fotografiách spoznali a mohli pomôcť k ich vypátraniu, o pomoc. Akékoľvek informácie oznámte na známom telefónnom čísle 158.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

pod
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM