Jakub Forgács Rôzne Správy

Starosta najsympatickejšej dediny v okrese: Život obce netvorí len budovanie materiálnych hodnôt

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala obec Pliešovce. Starosta to považuje za veľký úspech a za ocenenie práce všetkých obyvateľov

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dediny v okrese: Život obce netvorí len budovanie materiálnych hodnôt
28
Galéria
Foto: Ján Kacian

O titule najsympatickejšej obce v okrese Zvolen rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých dňoch hlasovania začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry. Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Pliešovce a Dobrá Niva. So slušným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila obec Pliešovce, ktorú podporilo 569 hlasujúcich. Dobrá Niva skončila druhá a tretiu priečku obsadila Zvolenská Slatina.

Na čele obce Pliešovce stojí starosta Štefan Sýkora. Ako hovorí, výsledok hlasovania ho veľmi prekvapil, pretože sa ani on sám nezúčastnil hlasovania a ani v obci nerobili žiadnu kampaň prostredníctvom internetu a káblovej televízie. „Je to najsympatickejšie gesto ľudí, že našu obec takto podporili a ocenili,“ povedal Sýkora.

„Titul najsympatickejšia obec v okrese Zvolen považujem za veľký úspech a za ocenenie práce všetkých obyvateľov, ktorí Pliešovce budujú, rozvíjajú, skrášľujú, reprezentujú. Poďakovanie patrí aj návštevníkom obce, ktorí oceňujú výsledok nášho snaženia a do obce sa častokrát radi vracajú,“ pokračoval starosta.

Ako hovorí Sýkora, je len ťažké opísať slovami pocity a vzťah k rodisku. „Pre mňa znamená veľmi veľa – som jednoducho doma. Tu žijú moji najbližší, tu nájdem pomocnú ruku svojich priateľov, tu získavam cenne rady od starších a nové nápady od mladších, tu stretávam úprimných a pracovitých ľudí, tu sa teším z každej splnenej úlohy a spokojnosti občanov. Tu si uvedomujem, že život obce netvorí len budovanie materiálnych hodnôt, ale aj dobré vzťahy spoluobčanov,“ dodal starosta so slovami, že je hrdý na obec, na život, prácu aj dielo predkov i súčasníkov.

Pozrite si v priloženej fotogalérii krásne zábery obce Pliešovce!

V OBRAZOCH: Krása obce Pliešovce zachytená zo zeme i z výšky
28
Galéria
Foto: Ján Kacian
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM