Stanislav Černák Iné športy

Štart beachovej sezóny v Lieskovci dopadol na výbornú

Areál Lieskovského tenisového klubu je jediným nováčikom medzi centrami Národnej beachvolejbalovej ligy. Svoje miesto si zodpovedne zastal hneď na prvom turnaji, ktorý sa uskutočnil počas uplynulej nedele.

Ilustračný obrázok k článku Štart beachovej sezóny v Lieskovci dopadol na výbornú
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci stredného Slovenska sa Národná beachvolejbalová liga (NBL) presunula do areálu v Lieskovci. Hneď prvý tohtoročný turnaj prilákal do Lieskovca 19 mixových dvojíc (7 v kategórii B, 12 v kategórii A).

Na turnaji boli zvučné mená

Medzi zúčastnenými nechýbali mnohé zvučné volejbalové mená, ako napríklad bývalý reprezentant Slovenska, rodák z Dubovej, Peter Janušek, ktorý momentálne pôsobí v klube Matera v talianskej sérii A2. Na turnaji sa zúčastnila aj reprezentačná smečiarka Ivana Bramborová (Novara – A2).

„Táto halová sezóna bola ťažká, v Novare sme bojovali o postup do najvyššej série A1, čo sa nám napokon aj podarilo. O to viac som sa tešila na leto strávené na Slovensku a na všetky beachové turnaje. V podstate chcem celé leto sedieť v aute a presúvať sa načo najviac turnajov, postretať všetkých kamarátov, ktorých som dlho nevidela,“ prezradila 28 – ročná rodáčka zo Žiaru nad Hronom Ivana Bramborová.

Bramborová hrala na Lieskovskom turnaji vo dvojici s Mariánom Puškárom. „S Mariánom sa mi hralo dobre. On všetko vybehá, odsmečuje, ja som len také kopyto,“ dodala so smiechom sympatická, dnes už Zvolenčanka Ivana. Najmladšou dvojicou na turnaji bol domáci Marián Hronček (20 r.) spolu s Bystričankou Kristínou Harmanovou (18 r.). Majo už ani zďaleka nie je začiatočník, v nedeľu však spolu s Kikou museli skloniť hlavu pred dvojicou s príznačným názvom Okolie Podbrezová (Michelčíková, Janušek).

Na turnaji sa zúčastnili aj hráči s extraligovými skúsenosťami. Bratia Orolínovci, Tužinský, Lupták, Michalec a dámy z najvyššej súťaže Luptákové, Nociarová, Trnavská, alebo Tužinská. O kvalitu bolo postarané a ich volejbalové zákroky nenechávali chladnými ani početnú skupinku divákov.

Vládne spokojnosť

„Nato, že turnaj bol v nedeľu som bola milo prekvapená s účasťou hráčov, kapacitu turnaja 16 dvojíc sme prekročili, ale aj napriek tomu sa turnaj skončil načas, za čo chcem poďakovať hráčom, že nastupovali na zápasy vzorne podľa rozpisu. NBL-ka určite priniesla ďalšie oživenie do nášho areálu. Aj touto cestou chcem pozvať všetkých fanúšikov kvalitného beachu na ďalší turnaj NBL, ktorý sa bude konať 15.-16.6.2013 v ka­tegórii muži / ženy. Určite sa tu zíde zase kopec zvučných mien, nakoľko turnaje v kategórii A NBL sú tento rok zaradené v seriáli Majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale (ako séria B). Na svoje si prídu aj diváci, ktorých okrem kvalitných športových výkonov budú čakať aj sprievodné súťaže,“ prezradila spokojná organizátorka turnaja Janka Tužinská.

Foto: J. Orolín / volley-city.sk

Beachvolley v Lieskovci
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM