Jakub Forgács Správy

Štart cyklosezóny vo Zvolene. Mesto otvorí cyklistom aj námestie!

Teplé počasie láka na dve kolesá aj Zvolenčanov. V meste sa bude vo veľkom šliapať do pedálov už onedlho. Nielen, že si počas otvorenia cyklosezóny užijú jazdu po námestí, získať budú môcť aj symbol celoročnej kampane.

Ilustračný obrázok k článku Štart cyklosezóny vo Zvolene. Mesto otvorí cyklistom aj námestie!
Zdroj: TASR

Súťaže pre celé rodiny, jazda na zábavných bicykloch, testovanie e-bikov či preteky najmenších na odrážadlách pripravilo mesto Zvolen na Námestí SNP na najbližšiu aprílovú sobotu. V tento deň zároveň oficiálne otvorí cyklosezónu.

„Netreba zabúdať na osvetu a výchovu, preto si deti, ale aj rodičia budú môcť skúsiť jazdu na dopravnom ihrisku, dofúkanie defektu a podobne,“ hovorí Eva Ježovičová z Mestského úradu vo Zvolene. Milovníkov cestnej cyklistiky čaká jazda mestom s miestnym architektom a nadšenci turistiky vyrazia spolu s občianskym združením Cyklo Zvolen na cesty po okolí.

Otvorenie cyklosezóny bude len začiatok celoročnej kampane. „Jej heslom je Roztoč to na bicykli, odzvoň autám. Symbolom sa stáva zvonček na bicykel, ktorý budú môcť získať práve účastníci otvorenia cyklosezóny,“ približuje ďalej Ježovičová.

Pri príležitosti štartu cyklosezóny mesto otvorí cyklistom opäť aj námestie. „Dúfame, že to využije čo najviac cyklistov, aby ukázali, ako sa dá jazdiť bezpečne a tolerantne po pešej zóne,“ dodáva zástupkyňa mesta.

Do kampane, ktorá potrvá od apríla do októbra, chce mesto zapojiť aj firmy, školy či prevádzky. Všetci sa budú môcť uchádzať o známku Cyklopozitív (C+), ak splnia dve podmienky – zabezpečia vhodné odkladisko bicyklov v blízkosti svojej prevádzky, firmy, školy a určia cyklistom aspoň jednu výhodu. V prípade kaviarní to môže byť napríklad zľava na nealko nápoje.

Čítajte tiež:

Koncerty, predstavenia aj súťaže… Obľúbené Zvolenské korzo je späť aj s lákavou ponukou!

Zvolenské námestie sa zmenilo na trať. Napriek nepriazni počasia desiatky bežcov na štarte FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM