Stanislav Černák Kultúra

Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať vo Zvolene a okolí?

Plesová sezóna klope na dvere. Pozreli sme sa na prehľad pripravovaných plesov vo Zvolene a jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať vo Zvolene a okolí?
Zdroj: TASR

Plesovú sezónu na Slovensku už tradične otvára veľkolepý Ples v opere, ktorého 14. ročník sa už tradične bude konať v historickej budove SND v sobotu 11. januára.

Prvý ples v našom regióne bude v Detve

Na ten istý dátum, ako Ples v opere pripadol aj Reprezentačný mestský ples v Detve. Ten sa uskutoční v znovu otvorenom Kultúrnom centre A. Sládkoviča 11. januára od 20. hodiny. Tešiť sa môžete na čarovnú husľovú šou Xplosion, ľudovú hudbu Dominika Václava a diskotéku. Vstupné je 20 eur.

Siedmy reprezentačný ples Prameň Kováčová

Ďalším plesom v našom okolí bude 25. januára od 19. hodiny v poradí už 7. reprezentačný ples ŠK Prameň Kováčová, ktorý sa uskutoční v drevenici Koliba Stráže nad Zvolenom. Ples bude moderovať športový redaktor STV Milan Stanko a o hudbu sa postará DJ Milan Parobok. Samozrejme nebude chýbať tombola o zaujímavé ceny. Vstupné na ples je pre členov klubu ŠK Prameň Kováčová 20 € a pre ostatných 25 €.

Ples majú aj folkloristi

Svoj ples majú aj mladí folkloristi zo súboru železničiarov Marína. Zabaviť sa však môže prísť ktokoľvek. Zatancujete si však nielen na ľudovky, ale aj swing a moderné hity. Chýbať nebude zaujímavá tombola ani darček pre každého hosťa. Tretí ročník Marína plesu sa uskutoční v sobotu 1. februára 2014 v Dome kultúry ŽSR na Sokolskej ulici vo Zvolene. Ples odštartuje o 18. hodine, kedy sa účastníkom prihovorí garant podujatia, choreograf a vedúci folklórneho súboru Marína, Ján Jamriška. Tešiť sa môžete aj na kapelu Temperament Cimbal Orchestra, swingovú skupinu My traja a multiinštrumen­talistu Róberta Puškára.

Na Disco ples príde Michal David

Už deviaty ročník bude mať na programe Disco ples, ktorý sa uskutoční 7. februára od 19. hodiny vo zvolenskej reštaurácii Centrum. Organizátorom tohto plesu sa podarilo zohnať potvrdiť účasť veľkej hviezdy. Na plese sa totiž predstaví československá legenda tanečnej hudby Michal David. Do tanca bude hrať DJ Kubica. Vstupné na Disco ples je od 49 do 59 eur.

Sliač bude mať mestský ples

O deň neskôr, teda 8. februára sa uskutoční 15. mestský ples mesta Sliač v Spoločenskej dvorane Palace Sliač. Moderátorom večera bude Matúš Krnčok, vstupné na sliačsky ples je 40 eur.

Vyberať je naozaj z čoho, takže milé dámy, vyberte si tie správne róby, páni pribalte si dobrú náladu a hor sa plesať.

Zvolenčania, by radi chodili plesať, no nie každý nato má

Vlastimil (31): „Na plese som bol pred niekoľkými rokmi. Bolo to super, no už je to dosť drahé, tak plesať nechodíme.“

Martina (25): „Na plesy nechodím, ale verím, že sa raz na nejaký dostanem.“

Peter (46): „Na plesy chodievame s polovičkou, pravidelne nepravidelne. To zamená, že jeden rok ideme a povedzme ďalšie dva nie. Tento rok ešte nevieme, uvidíme, podľa zvyšných peňazí.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM