Baculík Tomáš Rôzne

Stredoškolskí študenti tvorby nábytku vystavujú maturitné práce

Návrhy sólo nábytku tvoria podstatnú časť výstavy maturitných prác

Návrhy sólo nábytku tvoria podstatnú časť výstavy maturitných prác študentov Strednej odbornej školy (SOŠ) drevárskej vo Zvolene, ktorú dnes sprístupnili v tamojšom Lesníckom a drevárskom múzeu (LDM). Vystavených je 26 prác študentov odboru Tvorba nábytku a interiéru a modely v mierke 1 ku 1, ktoré vystavujú štyria absolventi odboru Drevárstvo a nábytkárstvo.
Maturanti – dizajnéri si vyberali tému práce z oblasti sedacieho, stolového, lôžkového a úložného nábytku, pričom vyvinuli vlastný návrh riešenia. Okrem teoretickej časti, v ktorej zhrnuli cieľ a filozofiu práce, históriu príslušného typu nábytku, analýzu súčasného stavu trhu, typológiu a opis vlastného návrhu, vytvoril každý maturant aj kompletnú výtvarnú a technickú dokumentáciu, model nábytku a maketu interiéru so zakomponovaným vlastným návrhom. Súčasťou práce sú aj postery a prezentácie.
Počas dnešnej popoludňajšej vernisáže sa uskutoční aj vyhodnotenie dizajnérskej súťaže o inovatívne riešenie kuchyne. Jej vyhlasovateľom je spoločnosť DUOMAS, s.r.o.
Výstava bude otvorená do 18. júna 2010.[left][/left]

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM