Stanislav Černák Rôzne

Studená Veľká noc: Počasie sa neumúdri ani počas sviatkov

Vo štvrtok treba rátať s občasným snežením alebo snehovými prehánkami. Jar reálne nepríde ani počas Veľkej noci.

Ilustračný obrázok k článku Studená Veľká noc: Počasie sa neumúdri ani počas sviatkov
Zdroj: Webnoviny.sk

So snežením treba počítať vo štvrtok aj na Veľký piatok. Od víkendu sneh vystrieda dážď, a síce teplota vystúpi o čosi vyššie, na Veľkonočný pondelok začne prúdiť na naše územie chladný vzduch od severozápadu.

Dnešok bude o čosi teplejší ako ostatné dni. Denná teplota sa bude pohybovať od –1 do +6 stupňov Celzia. Občasného sneženia alebo snehových prehánok si však užijeme aj dnes, v priebehu dňa zrážky postupne ustanú.

Slnko by dnes žiaľ nemalo vykuknúť, meteorológovia hlásia oblačné až zamračené počasie a len ojedinele zmenšenú oblačnosť.

Z rána si hlavne vodiči musia dávať pozor na hmly. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor do 15 km/h.

Zamračený Veľký piatok

V noci zo štvrtka na piatok by malo na strednom Slovensku snežiť. Počasie na Veľký piatok ovplyvní frontálny systém spojený s tlakovou nížou nad Alpami. Bude oblačný až zamračený. Na mnohých miestach sa treba pripraviť na dážď so snehom alebo sneženie. Zrážky by mali popoludní ubúdať. Nočná teplota klesne na – 6 až +1 stupňov Celzia, cez deň sa bude držať nad nulou do +5 stupňov.

Upršaný víkend

V sobotu bude o čosi teplejšie, denná teplota vystúpi na 1 až 6 stupňov. Treba sa však pripraviť na dážď. Cez noc, kedy sa bude meniť zimný čas na letný, bude pršať. O 2:00 stredoeurópskeho času si treba posunúť hodinky na 3:00 letného času. Denná teplota vystúpi na 2 až 7 stupňov Celzia.

Svieži Veľkonočný pondelok

Na Veľkonočný pondelok prenikne na územie Slovenska od severozápadu chladný vzduch. V noci klesne teplota aj na –6 stupňov, cez deň sa bude pohybovať od 0 do 7 stupňov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM