Stanislav Černák Hokej

Štvrťfinále Nitra vs. Zvolen: Štatisticky sú v úlohe favorita hráči spod Zobora

Hoci je Zvolen úradujúcim extraligovým majstrom, favoritom série s Nitrou je tím spod Zobora. Výsledky oboch tímov v základnej časti boli diametrálne odlišné a druhú Nitru (113) delilo od siedmeho Zvolena (70) 43 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Štvrťfinále Nitra vs. Zvolen: Štatisticky sú v úlohe favorita hráči spod Zobora
Zdroj: TASR

Do pozície favorita nekladie Nitru iba postavenie v tabuľke základnej časti, ale aj bilancia zo vzájomných zápasov. Zverenci Antonína Stavjaňu zvíťazili v štyroch zo šiestich zápasov. Mužstvo Zvolena navyše v štyroch predchádzajúcich zápasoch proti Nitre dokázalo streliť iba jediný gól. Nitre sa menšia kríza nevyhla už v začiatku základnej časti, odvtedy však jej hráči pravidelne bodovali a dlho dýchali na chrbát vedúcim Košiciam. Napokon sa umiestnili na druhej priečke.

Zvolen, majster z minulej sezóny, sa herne trápil od úvodu ročníka. Už po 11. kole bol odvolaný tréner Ladislav Oslizlo, no ani jeho nástupca Július Šupler nedokončil základnú časť. Skúsený kormidelník odišiel z klubu pred záverom základnej časti a v play off povedie Zvolenčanov Josef Turek. Po slabšom úvode sezóny sa Zvolenčania predsa len vzchopili, no o lepšiu pozíciu pred play-off ich pripravila aj séria deviatich prehier tesne pred koncom základnej časti. Nepriaznivú sériu ukončili až víťazstvom nad Košicami v poslednom kole. Zaujímavosťou je, že Nitra sa so Zvolenom stretla v prvom kole základnej časti a títo dvaja súperi spoločne začnú aj play-off.

V histórii slovenskej extraligy sa v play-off stretli zatiaľ iba raz. Pred siedmimi rokmi bol vo štvrťfinále úspešnejší Zvolen, hoci Nitra vtedy viedla už 2:0 na zápasy.

Nitra – Zvolen v play off: 2006/07, štvrťfinále: Zvolen – Nitra 4:2 na zápasy

Vzájomná bilancia z tejto sezóny z pohľadu Nitry: 0:2 (v), 4:1(d), 0:4 (v), 4:1 (d), 3:0 (v), 1:0 (d)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM