Monika Obrtalová Rôzne

Súd zrušil konkurz na PPS Detva Holding

Krajský súd v Banskej Bystrici zrušil svojim rozhodnutím zo 16. mája 2011 konkurz, vyhlásený na majetok úpadcu PPS Detva Holding, a.s. „v konkurze„. Akceptoval tak návrh správcu konkurznej podstaty spoločnosti Vladimíra Ryboviča na zrušenie konkurzu

Ako sa ďalej píše v OV, proti tomuto uzneseniu je prípustné odvolanie, ktoré je možné podať do 30 dní od jeho zverejnenia v OV na súde, proti rozhodnutiu ktorého smeruje. Podľa odborového predáka PPS Group Stanislava Ľuptáka, ktorý od začiatku stál pri procese predaja spoločnosti v konkurze, toto rozhodnutie súdu znamená, že celý proces vyplácania dlžôb veriteľom sa uzatvoril. „Potom, ako boli v roku 2009 konkurzným správcom PPS Detva Holding vyplatení zamestnanci s nárokom na nevyplatenú mzdu a odstupné, môže sa začať aj vyplácanie ďalších veriteľov,“ uviedol.

Na účte konkurzného správcu bolo po kúpe podniku v roku 2005 takmer 5 miliónov eur, z čoho asi 1,33 milióna eur bolo o štyri roky neskôr, po právoplatnom rozhodnutí súdu vyplatené zamestnancom.

Vyrovnaniu pohľadávok bývalých zamestnancov a ďalších veriteľov PPS Detva Holding bránil súdny spor medzi konkurzným správcom PPS Detva Holding a konkurzným správcom jej materskej firmy Podpolianske strojárne Detva. Tento spor trval sedem rokov a skončil sa v roku 2009. Rozhodovalo sa v ňom o platnosti prevodu majetku v hodnote vyše 46,47 milióna eur z Podpolianskych strojární Detva na jej dcérsku firmu PPS Detva Holding.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM