Stanislav Černák Hokej

Šupler po debakli s Piešťanmi: Čaká nás tvrdá práca, aby sa forma zdvihla aj kľúčovým hráčom

Na zápas proti Piešťanom by Zvolenčania určite čo najskôr zabudli. Už v prvej tretine inkasovali na domácom ľade 4 góly.

Ilustračný obrázok k článku Šupler po debakli s Piešťanmi: Čaká nás tvrdá práca, aby sa forma zdvihla aj kľúčovým hráčom
Zdroj: TASR

Zvolenčania to proti dobre naladeným hráčom Piešťan nemali vôbec ľahké. Snaha trojbodovo zabrať proti tabuľkovo lepšiemu súperovi bola zrejmá, no akoby úplne zviazala ruky a nohy. Hneď v úvode ju potlačil inkasovaný gól Haringa v 4. minúte, zblízka, keď rozhodca signalizoval faul brankára Šimka na strelca gólu. Šok pre domácich znamenal druhý gól Piešťan po necelých dvoch minútach, po spolupráci s Melichárkom ho vyťažil Chylo v podstate do prázdnej bránky a tréner Šupler si vybral extrémne rýchly time-out už v 6. minúte. Šance na hokejkách Zvolena sa rodili zriedka, jednu z nich spálil Bortňák v 10. minúte a o pár desiatok sekúnd neskôr prišiel ďalší trest. Pred bránkou našiel Mišura voľného Románka a Šimko kapituloval tretí raz. Studenú sprchu ťažko Zvolenčania znášali, najmä keď sa zmenila na ľadovú. V 17. minúte dokonca v oslabení ako na tácke po chybe v rozohrávke ponúkli štvrtý úder Melichárkovi. Ku gólostroju prvej tretiny predsa len prispeli aj domáci, v 18. minúte dorazil puk do bránky Škvaridlo a vykresal tak slabú nádej na zvrat.

Po dvoch tretinách HKM prehrávali o 4 góly

Po prestávke sa žiadalo zabojovať, domáci sa však trápili naďalej a dvakrát im nepomohla ani presilovka. V tej druhej dokonca po chybe Brabenca inkasovali, Holovič v 32. minúte učebnicovo premenil nájazd a so Zvolenčanmi to vyzeralo veľmi biedne. Aj keď Bortňák v 37. minúte presnou forhendovou strelou znížil na rozdiel troch gólov, manko bolo priveľké aj preto, že hostia bleskurýchlo odpovedali a šiesty raz trafili do čierneho. V 38. minúte Románek bombou udržal Zvolenčanov na dištanc a do tretej tretiny si „havrani“ odniesli lukratívny štvorgólový náskok.

Sekundy v nej rýchlo ubiehali a v 43. minúte ich podfarbil nepremenený samostatný nájazd Haringa. Onedlho bol už Lušňák pri dorážke presnejší a zmaril tak akúkoľvek diskusiu o tom, kto bol pánom na ľade. Na tomto fakte nič nezmenil ani dotlačený puk Podkonického do siete v 49. minúte a ďalší piešťanský ‚klinec do domácej rakvy‘ v 51. min po samostatnom nájazde Haringa.

HKM Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 3:8 (1:4, 1:2, 1:2) Góly: 18. Škvaridlo, 37. Bortňák, 49. Podkonický – 4. Haring, 6. Chylo, 11. Románek, 17. Melichárek, 32. Holovič, 38. Románek, 44. Lušňák, 51. Haring. Rozhodcovia J. Konc, Orolin – Bednár, Snášel, vylúčení 3:6, presilovky 0:0, v oslabení 0:2, zmeny: 21. Cibuľa za Šimka (Zvolen), 1365 divákov.

Hlasy trénerov

Július Šupler, tréner Zvolena: „V prvej tretine sme boli pasívni do takej miery, že sme rozhodli o našej prehre. V chybách sme pokračovali aj v druhej tretine, hru viac otvorili, no do čistých gólových príležitostí sme sa nedostávali. Mrzia aj dva inkasované góly v oslabení. Čaká na nás tvrdá práca, aby sa forma zdvihla aj kľúčovým hráčom.“

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Dobre sme sa pripravili na Zvolen, v prvej tretine sme boli efektívni a aj si zažiadali o tri body. Streliť štyri góly počas 20 minút vždy poteší. Potom sme si počkali na nápor súpera, zdôrazňovali sme zodpovednosť v obrane a z nej sme vychádzali do protiútokov. Strelili sme ďalšie góly a skóre zaslúžene prikrášlili.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM