Jakub Forgács Hokej

Šupler sa rozhodol ukončiť pôsobenie vo Zvolene: Vedenie klubu chce súčasný stav čo najskôr vyriešiť

Tréner hokejistov HKM Zvolen Július Šupler sa rozhodol abdikovať na svoju funkciu. Skúsený kouč (63) prišiel pod Pustý hrad iba v polovici októbra, keď nahradil Čecha Lubomíra Oslizla.

Ilustračný obrázok k článku Šupler sa rozhodol ukončiť pôsobenie vo Zvolene: Vedenie klubu chce súčasný stav čo najskôr vyriešiť
Zdroj: Webnoviny.sk

V čase jeho príchodu bol úradujúci majster na 10. mieste extraligovej tabuľky so ziskom 13 bodov z dvanástich stretnutí. V súčasnosti po 53 odohraných súbojoch je Zvolen na 7. priečke a má 66 bodov. Tri kolá pred koncom základnej časti zatiaľ nemá istotu play-off, pred deviatym Martinom má päťbodový náskok.

Šupler: Nie je to únik z potápajúcej sa lode

„Po zvážení všetkých skutočností, rokovaniach s hráčmi, vedením klubu som sa rozhodol abdikovať na súčasnú funkciu v klube. Možno môj odchod bude vhodným podnetom pre hráčov a klub, aby sa zmobilizovali a dotiahli ciele do želaného stavu. Bol by som nerád, ak by moja osoba mala byť príčinou neúspechu,“ uviedol v stanovisku Július Šupler. Ako doplnil, z týchto dôvodov dáva šancu všetkým zainteresovaným, aby ukázali vlastný potenciál a dosiahli stanovené ciele.

„Nie je to únik z potápajúcej sa lode. Je to snaha pomôcť zvolenskému hokeju sa spamätať, zmobilizovať. Urobil som všetko, čo je v mojich silách, schopnostiach. Hráči sú pripravení dobre, vedia hrať hokej, je len na nich, ako to prezentujú pred verejnosťou a v zápasoch. Držím im palce a teším sa na všetky ich úspechy,“ pokračoval Šupler, ktorý začínal trénerskú kariéru v Poprade, neskôr viedol Liptovský Mikuláš, Trenčín, bol asistentom v Portlande vo WHL, hlavným koučom v Slovane Bratislava, Jaroslavli, Rige, CSKA Moskva a Donecku. Slovensko viedol v rokoch 1993 až 1996 a potom 2006 až 2008.

Zvolen dočasne povedie asistent trénera Török

Vo Zvolene sa o rozhodnutí Júliusa Šuplera dozvedeli v stredu predpoludním po skončení tréningu. Kouč na schôdzke ozrejmil vedeniu príčiny svojej rezignácie. „Je to škoda, keďže sme krátko pred rozhodujúcou časťou sezóny a ešte nemáme isté miesto v play-off. Nesmieme zložiť zbrane, musíme ďalej bojovať. Vedenie prijalo rezignáciu Júliusa Šuplera a v čo najkratšom čase musíme vyriešiť súčasný stav. Zatiaľ tím na tréningoch dočasne povedie asistent Jaroslav Török,“ zareagoval generálny manažér HKM Milan Čanky.

Zvolen je po Žiline druhým klubom Tipsport extraligy, ktorý mení druhýkrát v sezóne trénera. K zmenám na poste šéfa realizačného tímu už v tomto ročníku prišlo aj v Skalici a Trenčíne.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM