Stanislav Černák Hokej

Šuplerova premiéra na lavičke HKM? Derby proti Baranom mu nevyšlo podľa predstáv!

Skúsený lodivod Július Šupler nastúpil na prvý súťažný zápas v službách HKM Zvolen hneď v odvekom derby. Zostava oproti ostatným zápasom zmenená nebola. Zvolenčania však opäť ťahali za kratší koniec a Baranom podľahli 1:2.

Ilustračný obrázok k článku Šuplerova premiéra na lavičke HKM? Derby proti Baranom mu nevyšlo podľa predstáv!
Zdroj: Webnoviny.sk

HC'05 B. Bystrica – HKM Zvolen 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) Góly: 21. Kafka, 26. Heizer – 31. Michal Chovan. Rozhodcovia J. Konc – Bednár, Snášel, vylúčení 3:2, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2232 divákov.

Nový tréner Zvolena Július Šupler nezmenil zostavu z predchádzajúceho duelu, ktorý viedol odvolaný Lubomír Oslizlo. Bystričania boli v prvej tretine aktívnejší, dostávali sa častejšie do šancí, ale v hosťujúcej bránke vyťahoval skvelé zákroky Šimko.

V úvode na ňom „pohoreli“ Hudec a Zigo, v 10. minúte nedostal puk za čiaru pred odkrytou svätyňou ani Kafka. O pár minút sa ocitol pred Šimkom sám Macík, ale ani on nenašiel účinný recept. Pred prestávkou to znovu skúšal Kafka, ale stav nezmenil. Zvolenčania mali v úvodnom dejstve iba jednu vyloženú príležitosť: v oslabení sa predral Baláž pred Kalembu, ale koncovka mu nevyšla.

Góly padali až v druhej tretine

Až stredná časť hry priniesla gólové momenty. Hneď v úvode v 34. sekunde to konečne vyšlo Kafkovi, ktorý sa presadil z dorážky po Handlovského strele. V 26. minúte vyrobil nevídanú chybu Šimko, puk mu z lapačky vypadol za seba a pred bránkou z tejto situácie ťažil pohotovo Heizer – 2:0. Kouč Šupler potom pozmenil formácie a úradujúcemu majstrovi sa podarilo znížiť v 31. min v presilovke, keď sa peknou akciou i zakončením predviedol aktívny Michal Chovan.

Domáci však mohli ísť opäť do dvojgólového vedenia v 36. minúte, ak by White trafil odkrytý priestor bránky. Necelé tri minúty pred koncom druhej tretiny rozhodca Juraj Konc poslal hráčov do šatne na predčasnú prestávku pre problémy s rozbitým plexisklom, takže táto časť hry sa dohrávala po riadnej prestávke.

Záverečné dejstvo ponúklo vyrovnanú hru na oboch stranách. Hostia sa snažili vyrovnať, najbližšie ku gólu mal v 47. minúte Juraško. Hrozili aj Bystričania, ale Šimko chytal pozorne. Zvolenu nevyšla ani presilovka. Na konci tretej tretiny hrali hokejisti spod Pustého hradu aj bez brankára, ale Kalemba už puk za seba nepustil.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Zápas mal dve polovice, v tej prvej sme boli lepším mužstvom, aktívnym a utvorili sme si tlak a gólové príležitosti. Viedli sme 2:0, no súper po kontaktnom góle ožil. V tretej tretine vyrovnal Zvolen hru, mal veľký tlak a my sme sa zväčša iba bránili. V závere nás však podržal výborný brankár Kalemba. Zápas sa hral vo vynikajúcej atmosfére a som rád, že sme dobrým hokejom urobili divákom radosť. Fanúšikovia mohli odísť domov spokojní. Zvolen ukázal svoju silu, aj keď je v útlme, ale najmä v tretej tretine načrtol svoje možnosti, určite musíme s týmto mužstvom počítať.“

Július Šupler (tréner Zvolena): „Bolo to pravé derby so všetkým, čo k tomu patrí. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv. Súper nás prevýšil vo všetkých herných činnostiach a najmä v aktivite a v hre v útočnom pásme. Nám viazla rozohrávka z obranného pásma a prechod do útoku. Našou slabinou bola aj realizácia gólových príležitostí počas celého duelu. Najlepšia tretina z našej strany bola posledná, respektíve druhá polovica zápasu, keď sme prešli na tri kompletné formácie a preskupil som ich. To bolo prospešné, škoda len, že sa nám nepodarilo streliť vyrovnávajúci gól a získať aspoň bod. Chlapci sa však snažili, bojovali a plnili aj taktické povinnosti. Musím mať ešte trpezlivosť s hráčmi a pracovať s nimi, verím, že príde zlepšenie. Najväčšou rezervou je premieňanie gólových príležitosti, na tom musíme pracovať.“

Michal Chovan, autor jediného gólu Zvolena: „Tréner nám zdôraznil, že ak tvrdo zapracujeme, body budeme získavať, len treba hrať na sto percent. Šance sa nám zatiaľ nedarí premieňať a aj chybám v obrane sme sa nevyvarovali. Mužstvo je v kŕči, ťažko sa vyhráva, chýba nám ľahkosť.“

Zdroj: Webnoviny.sk/TASR

Derby Banská Bystrica - Zvolen (15.10.2013)
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM