Stanislav Černák Krimi

Surové nočné prepady na Štúrovej ulici: Najprv údery do hlavy, potom vyprázdnili vrecká!

Polícii vo Zvolene sa podarilo objasniť dve lúpežné prepadnutia. Podľa polície za oboma sú tí istí páchatelia, muž (39) z Litavy a žena (19) zo Zvolena. Obe sa odohrali na Štúrovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Surové nočné prepady na Štúrovej ulici: Najprv údery do hlavy, potom vyprázdnili vrecká!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil zo zločinu lúpeže, spáchaný formou spolupáchateľstva, Vojtecha (39) z Litavy a Irenu (19) zo Zvolena. „Ešte vo štvrtok 6.11. vo večerných hodinách na ulici Ľ. Štúra, za mostom cez kanál, na sídlisku Západ, prišli k mužovi (31) z Česka. Obvinený ho najskôr fyzicky napadol, počas vzájomného zápasu spadli na zem, kde si na neho obvinený sadol a udieral ho päsťami do hlavy,“ priblížila tento prípad policajná hovorkyňa.

Ako ďalej pokračovala, v tom čase, ako na Čechovi sedel muž a bil ho, tak mu obvinená žena prehľadala vrecká a zo zadného mu vzala mobilný telefón. „Svojím konaním mu spôsobili zranenia s dobou liečenia približne týždeň,“ doplnila.

To však nebolo jediné ich vyčíňanie! Podľa polície pokračovali v násilnostiach aj o deň neskôr a opäť na Štúrovej ulici, tentokrát však na inom mieste. „Tentokrát si na svoju obeť počkali oproti penziónu. Po vzájomnej dohode fyzicky napadli muža (69) zo Zvolena. Udreli ho do zadnej časti hlavy, následkom čoho poškodený spadol na zem, kde mu prehľadali vrecká, odkiaľ mu ukradli mobilný telefón, peňaženku a osobné doklady. Následne z miesta ušli,“ uviedla Faltániová.

Zvolenčanovi vznikla krádežou škoda 100 eur a navyše utrpel zranenie, z ktorého sa bude liečiť 11 dní. „Podozrivého muža policajti zadržali krátko po lúpeži. Podozrivú ženu zadržali o deň nato, v sobotu 8.11. večer. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. V nedeľu ich sudca vzal do väzby. Za tento zločin môžu byť potrestaní odňatím slobody na 7 až 12 rokov,“ dodala policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM