Stanislav Černák Kultúra

Svoj obdiv Indiánov sa snaží odovzdať ďalej: Stretnite sa so zvolenskou autorkou Jarkovskou

V Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene sa budete môcť stretnúť so známou zvolenskou autorkou Erikou Jarkovskou. Prezentovať bude svoj úspešný román.

Ilustračný obrázok k článku Svoj obdiv Indiánov sa snaží odovzdať ďalej: Stretnite sa so zvolenskou autorkou Jarkovskou
Foto: Veronika Kalinová

O tom, že v našom regióne pôsobí množstvo autorov, sa budete mať opäť možnosť presvedčiť pri prezentácii Eriky Jarkovskej a jej románu Bojovníci dúhy vo zvolenskej knižnici.

„Erika Jarkovská prežila detstvo v Turčeku uprostred Kremnických vrchov. Vyštudovala chémiu v Banskej Štiavnici, pracuje a žije s rodinou vo Zvolene. Obdivuje vesmír a hviezdy. Písanej tvorbe sa venuje od roku 2011. Spracováva témy, ktoré na súčasnom slovenskom knižnom trhu chýbajú – príbehy z čias osídľovania severoamerického kontinentu, v ktorých apeluje na neľudskú stránku kolonizácie, ktorou bolo takmer úplné vyhladenie Indiánov. Svoj obdiv k tomuto národu, ktorý zostal synonymom veľkej duchovnej pokory k prírode, sa snaží odovzdať aj čitateľom,“ prezradila o autorke Zlatica Brodnianska zo zvolenskej knižinice.

Knihu Bojovníci dúhy je možné zakúpiť v elektronickej podobe. A na záver dodávame, že prezentácia jej románu Bojovníci dúhy sa uskutoční zajtra od 16:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM