Tlačové správy

SWAN, a.s., SK-NIC, a.s. a ĽudiaĽuďom.sk opäť pomáhajú: Dobrý skutok pre Tobiasa

Tobias je jedným z piatich súrodencov v rodine Labajových. Je však úplne iný ako jeho bratia a sestričky. Narodil sa predčasne a trpí viacerými chorobami. Jeho mamina zbiera vrchnáčiky z PET fliaš, aby mu zaplatila liečenie. SWAN, a.s., SK-NIC, a.s. a ĽudiaĽuďom.sk sa jej rozhodli pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku SWAN, a.s., SK-NIC, a.s. a ĽudiaĽuďom.sk opäť pomáhajú: Dobrý skutok pre Tobiasa
Zdroj: Dnes24.sk

Tobias sa narodil predčasne, v 29.týždni, vážil iba 900 gramov. Má mnoho vážnych diagnóz, medzi nimi aj trojkomorový hydrocephalus, DMO, mikrocefáliu či centrálnu hypotóniu. A to sú len niektoré z tých, s ktorými Tobias bojuje od narodenia. Lekári jeho mame tvrdili, že bude celý život len ležiaci. No vďaka pravidelnému cvičeniu a rehabilitáciám sa mu darí napredovať. Tobias sa naučil sám sedieť, loziť a začína aj rozprávať. Na to, aby mohol chodiť po vlastných nohách musí absolvovať ešte veľa cvičení.

Tobiasova mama sa však sama stará o všetkých súrodencov a na rehabilitácie jej veľa finančných prostriedkov neostáva. Preto začala pred časom zbierať vrchnáčiky z minerálky, malinoviek, mlieka a podobne. Tie sa vyrábajú z tvrdého plastu, z ktorého sa ako z druhotnej suroviny vyrábajú plastové súčiastky. Pani Labajová a jej známi už nazbierali niekoľko ton vrchnáčikov, odovzdali ich na zberných miestach a vďaka peniazom, ktoré za vrchnáčiky dostali, absolvoval Tobias rehabilitácie.

Spoločnosti SWAN, a.s., SK-NIC, a.s. a ĽudiaĽuďom.sk sa rozhodli rodine Labajovej pomôcť. Medzi zamestnancami organizujú zbierky vrchnáčikov, ktoré odovzdajú rodine. „Tobias má na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk výzvu na finančnú pomoc. S rodinou sme v pravidelnom kontakte a vidíme, ako Tobias napreduje. Pani Labajová za nápad so zbieraním vrchnáčikov získala ocenenie Čestné uznanie za fundraisingové aktivity na liečbu svojho syna. Keďže Tobias potrebuje stále veľa rehabilitovať, rozhodli sme sa do zbierania vrchnáčikov aktívne zapojiť aj my,“ povedala PR manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Tobiaska môžete podporiť aj tu: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/2434

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM