Eva Drugdová Krimi

Tackajúca sa zvolenská mládež: Poznáme miesta, kde sa mladí zašívajú s fľaškou

Teplé mesiace si naplno užívajú aj zvolenskí tínedžeri. Žiaľ, častokrát v spoločnosti alkoholu. V krčme by im naliať nemali, čo ale pre mnohých nie je prekážkou...

Ilustračný obrázok k článku Tackajúca sa zvolenská mládež: Poznáme miesta, kde sa mladí zašívajú s fľaškou
5
Galéria

Partie neplnoletých Zvolenčanov vyrážajú do ulíc predovšetkým v piatkové a sobotné večery. Blíži sa však koniec školského roka, ktorý je pre nich tiež príležitosťou na oslavu. V podnikoch by im naliať nemali, tínedžeri sa ale vedia vynájsť. V meste majú niekoľko lokalít, kde sa zašijú s fľašou alkoholu. No a mestskí policajti ich dôverne poznajú.

Obľúbené mestské parky

Pijúce deti či tínedžeri majú podľa zistení Mestskej polície aj svoje obľúbené miesta, kde sa venujú popíjaniu. „Zvolenská mládež vo voľnom čase využíva na stretávanie sa v prvom rade možnosti, ktoré sa im ponúkajú, a to sú predovšetkým verejne prístupné miesta a plochy, spoločenské a zábavné podniky, reštaurácie, kaviarne, diskotéky a bary. Sú to ale aj verejné priestranstvá, ako napríklad miestne parky, alebo iné miesta, ktoré sú súčasťou verejných priestorov,“ prezradil náčelník mestskej polície Juraj Chabada.

Miestne parky sú pre mládež lákavé najmä kvôli hustým krovinám, medzi ktorými sa dá veľmi dobre schovať. Dokonca aj v Štúrovom parku, ktorý sa nachádza hneď pri námestí, môžete nájsť mladých s fľaškou. Väčšinou však tých, ktorí vyjdú z okolitých podnikov. Tým, ktorým nenalejú, lákajú iné miesta. Obľúbeným je napríklad Višňovského park a dokonca ich môžete nájsť aj pod Zvolenským zámkom.

Najkritickejšími dňami sú piatky a soboty, s príchodom letných prázdnin to ale bývajú skoro všetky dni v týždni. Ako sme vás informovali nedávno, mestská polícia robieva razie na alkohol u mladistvých a ich zistenia sú alarmujúce. Ako tomu však predísť? „Vzdelávanie a zdokonaľovanie mladých ľudí na školách, v mimoškolských aktivitách, v záujmových krúžkoch a aktívne športovanie vnímam ako určitý a veľmi dôležitý druh prevencie pred popíjaním alkoholu mladistvých. Otázka je, či tých aktivít je pre mládež naozaj dostatok a či samotní rodičia vplývajú na deti práve týmto smerom. Problematika popíjania alkoholu mladistvými či maloletými je mestskou políciou vo Zvolene zákonným spôsobom riešená. Riešenie takýchto priestupkov patrí medzi priority v činnosti mestskej polície,“ uviedol Chabada.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Kontroly u mladistvých vo Zvolene
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM