Katarína Reiterová Samospráva

Tak trochu faux pas. Hovorca mesta ide učiť policajtov telefonovať

Občania sa prostredníctvom svojich poslancov ozvali, že majú problém telefonovať na mestskú políciu. Členovia MsP, ktorí prijímajú hovory sú vraj nepríjemní, ba až ľahostajní. Na zastupiteľstve upozornila na tento problém poslankyňa Katarína Dekýšová (SDKÚ-DS).

Ilustračný obrázok k článku Tak trochu faux pas. Hovorca mesta ide učiť policajtov telefonovať
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

„Obrátilo sa na mňa od leta viac ako desiatka ľudí – Žiarčanov, ktorí majú negatívnu skúsenosť s komunikáciou mestských policajtov,“ povedala na margo problému poslankyňa Dekýšová a dodala, že aj po zastupiteľstve, kde na problém upozornila ju kontaktovali ľudia s tým, že sú radi, že konečne niekto na to poukázal.

„Nechcem, samozrejme, hádzať všetkých policajtov do jedného koša, ja osobne mám dobrú skúsenosť s príslušníkmi mestskej polície, ale stačí, aby dvaja traja pôsobili na vystresovaných telefonujúcich negatívne a kazia povesť celému oddeleniu MsP,“ dodala Dekýšová.

Podľa ľudí, ktorí sa poslankyne Dekýšovej sťažovali boli mestskí policajti nepríjemní až ľahostajní pri telefonickej komunikácii. „Pokiaľ ľudia volajú na mestskú políciu, sú väčšinou v strese, jednoducho sú v situácii, kedy sa rozhodli zatelefonovať na mestskú políciu a žiadať o pomoc. A práve policajt by mal byť ten, kto ich upokojí, podporí a nemal by byť nepríjemný,“ povedala pre Žiar24 mestská poslankyňa.

Policajti pôjdu na výcvik

Ako nás informoval hovorca mesta Martin Baláž, mesto chce zlepšiť komunikačné schopnosti svojich príslušníkov mestskej polície.

„Rozhodli sme sa, že nebudeme vynakladať financie, ale že príslušníkov mestskej polície, ktorí prijímajú hovory na stálej službe preškolím ja,“ potvrdil hovorca mesta Martin Baláž, ktorý „mestskáčom“ ozrejmí zásady telefonickej komunikácie na spoločnom školení. Či dôjde aj k praktickým cvičeniam sme sa však nedozvedeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM