Jana Mlynarova Rôzne

Taxikári chcú vo Zvolene skončiť

Približne 30 taxikárov protestovalo pred budovou Mestského úradu vo Zvolene proti vysokým cenám za parkovacie boxy. Mesto im zvýšilo ročné poplatky z 1000 na 2400 eur.

Taxikár Miloš Kluska po rokovaní s prednostom úradu Stanislavom Jalakšom vyhlásil, že ceny sú likvidačné a pripustil, že taxislužba vo Zvolene zanikne. Po včerajšom neúspechu uvažujú, že budú na protest pomalou jazdou blokovať kruhové objazdy alebo parkovacie miesta pred mestským úradom.

Mestský úrad neúspešne vypísal v decembri minulého roku dražbu na parkovacie boxy, ale nevydražili ani jedno miesto. Taxikári predpokladali, že po neúspešnej dražbe pristúpi úrad k holandskej dražbe a ceny za boxy pôjdu dolu, ale nestalo sa tak.

Taxikári momentálne stoja na voľných parkovacích miestach v centre zadarmo, pretože v celom Zvolene sa za parkovanie neplatí. Žiadajú zníženie poplatkov za vyhradené boxy na približne 500 až 600 eur. Argumentujú tým, že napríklad bankové inštitúcie v centre točia milióny eur a za parkovacie miesta platia len 400 eur ročne.

Prednosta Jalakša naopak tvrdí, že taxikári porovnávajú neporovnateľné. „Taxikári na vyhradených boxoch vykonávajú podnikateľskú činnosť 24 hodín denne, a to je rozdiel," dodal prednosta. Jalakša sa aj napriek tvrdému postoju mesta neobáva, že po Zvolene nebudú jazdiť taxíky. Hovorí, že trh to vyrieši.

zdroj : Petit PRESS

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM