Stanislav Černák Krimi

Technik Ján (38) mal zneužívať maloleté, zoznámil sa s nimi na internete!

Súd zakázal priblížiť sa odsúdenému k mladšiemu z dievčat. Pre staršiu zákaz neaplikoval, pretože odsúdený s dievčaťom a jej rodinou udržiava naďalej priateľské vzťahy.

Ilustračný obrázok k článku Technik Ján (38) mal zneužívať maloleté, zoznámil sa s nimi na internete!
Zdroj: Webnoviny.sk

Trest tri roky odňatia slobody podmienečne za zločin sexuálneho zneužívania potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 38-ročného technika Jána zo Žiaru nad Hronom.

Stretávky v audine aj v dome

Ján sa s dievčatami zoznámil cez sociálnu sieť na internete. Tie mali vtedy 12 a 13 rokov, ale mužovi sa predstavili ako staršie. Ten sa s nimi stretával na rôznych miestach v okolí Kremnice, vo svojom aute Audi A6 a aj v dome svojej starej matky. Dievčatá podľa súdu mal bozkávať, obchytkávať na prsiach a na intímnych miestach a dávať im svoj pohlavný úd do úst.

Dovtedy viedol riadny život

Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal Jána za vinného a uložil mu tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Počas skúšobnej doby je technik povinný strpieť probačný dohľad súdu. Senát pri ukladaní trestu zohľadnil, že muž dovtedy viedol riadny život.

Zároveň mu zakázal priblížiť sa k mladšiemu z dievčat na vzdialenosť menšiu ako päť metrov a zdržiavať sa v blízkosti jeho obydlia. Pre staršiu z tínedžeriek zákaz súd neaplikoval, pretože muž s dievčaťom a jej rodinou udržiava naďalej priateľské vzťahy.

S dievčatami sa vraj iba hrával

Technik sa odvolal s tým, že je nevinný. Dievčatá bral ako kamarátky, pomáhal im pri doučovaní, spolu sa iba hrali, boli v kine a počúvali hudbu. Išlo o hry bez sexuálneho podtónu. Márii kúpil mobilný telefón so SIM kartou. Jeho obhajca poukázal na fakt, že polícia vyšetrovala údajný sex dievčat s ich spolužiakmi. V každom prípade lekárske prehliadky potvrdili, že dievčatá už neboli pannami. Ján odmietol spáchanie skutku podľa obžaloby a žiadal oslobodiť.

Krajský súd však jeho odvolanie ako neodôvodnené zamietol. Verdikt prvostupňového súdu označil za správny a trest primeraný. Predseda senátu poukázal najmä na výpovede poškodenej a ďalších svedkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM