Marcel Mojžiš Správy

Teploty, ktoré vyrážajú dych: Najvyššia výstraha pre Zvolen, má byť 39 °C

Dávajte si bacha. Meteorológovia pre náš okres vydali najvyššiu výstraha pred teplom. Dnes u nás môže byť miestami aj 39 stupňov. Pre tých, ktorí doslova trpia pri takýchto vysokých teplotách, máme dobrú správu. Počas ďalších dní bude ortuť teplomera postupne klesať.

Ilustračný obrázok k článku Teploty, ktoré vyrážajú dych: Najvyššia výstraha pre Zvolen, má byť 39 °C
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok dosiahnu teploty v Zvolenskom okrese veľmi vysoké hodnoty. Treba počítať s poriadnym teplom, opatrní by ste mali byť hlavne v čase od 11-tej do 19-tej, kedy je najvyššie riziko kolapsov. Teplota vzduchu sa má dnes v okrese miestami pohybovať od 36 až do neuveriteľných 39 stupňov. Meteorológovia pre tento deň vydali výstrahu až tretieho, najvyššieho stupňa.

„Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

V piatok sa výstraha pred teplom znižuje o jeden stupeň. Teploty sa zmiernia, v piatok budú v rozmedzí od 32 do 35 stupňov. Opäť však platí výstraha pre nadmerné zaťaženie organizmu u niektorých ľudí. Aj keď teplota o pár stupňov klesne, netreba zanedbávať pitný režim a ak nemusíte, radšej sa nevystavujte prílišnému slnečnému žiareniu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM