Jakub Forgács Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Prázdne byty na predaj aj Zvolenčanka v exotických rajoch

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v meste pod Pustým hradom. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Prázdne byty na predaj aj Zvolenčanka v exotických rajoch
Zdroj: Dnes24.sk

Po vysokej škole šla navštíviť brata žijúceho v Austrálii. Z pôvodných plánov napokon neostal kameň na kameni. Zvolenská rodáčka Marcela Hrčková žije a robí v Austrálii už niekoľko rokov. V súčasnosti pracuje v školstve a jej pozícia je marketingová pracovníčka zameraná na Európsky trh študentov. Viac sa dočitate v článku – Odišla pozrieť brata a už tam ostala: ROZHOVOR so Zvolenčankou Marcelou o práci v Austrálii

Pochádza síce zo Zvolena, no pod Pustým hradom nežije už dlhšie. Najprv Brno, teraz Bratislava. No jej obrovskou vášňou je cestovanie. Magdaléne Vaculčiakovej učarovala najmä Ázia. Prečítajte si zaujímavé zážitky tejto cestovateľky – Zvolenskej rodáčke môžu mnohí závidieť: Navštevuje exotické raje, čaj pila i s exkuchárom Dalajlámu

Ľudia možno ani nevedia, že je omnoho viac odrôd jabĺk alebo hrušiek, ako vidia v supermarketoch. Aj na to chceli poukázať vysokoškoláci z Technickej univerzity vo Zvolene na podujatí Plodobranie. Prečítajte si ako – Mladíci v centre Zvolena na seba strhávali pozornosť: Na ulici vyrábali mušt!

Ďalšia tragická nehoda sa odohrala na cestách nášho okresu. Medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou vyhasol život mladého motorkára (†33). Viac sa dozviete po kliknutí na článok – Hrôza pri Zvolene: Motorkár (†33) sa na ceste zrazil s nákladiakom, tragédiu neprežil!

Dočítať ste sa u nás mohli aj to, že školu, v ktorej vyrástli mnoho generácii Zvolenčanov, čaká zrovnanie so zemou. Na mysli máme chátrajúcu budovu bývalej ZŠ v Môťovej. Viac so dozviete v príspevku – Známa škola, v ktorej vyrástli generácie Zvolenčanov: Čoskoro sa začne s búraním bývalej ZŠ v Môťovej!

Prvých osem prázdnych bytov po vojakoch, ktoré nedávno získala od ministerstva obrany obec Slatinské Lazy v okrese Detva, sú už na predaj. Dvoj, troj a štvorizbové byty ponúkajú v cene podľa znaleckého posudku v rozmedzí od 13 300 do 20 300 eur – Byty po vojakoch sú už v predaji: Záujem o ne je aj z okolitých miest a obcí

Dekan jednej z fakúlt Technickej univerzity vo Zvolene prof. Ing. M.S. je podľa riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Daniela Gogu obvinený z nepriamej korupcie. Viac informácií nájdete v našom článku – Dekana z Technickej univerzity obvinili z nepriamej korupcie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM