Stanislav Černák Rôzne

Toto tu ešte nebolo: Vo Zvolene bude súťaž o majstra sveta v pľuvaní tekvicových semiačok

V priestoroch parku Lanice je pripravená vskutku ojedinelá súťaž! Myslíte si, že viete dobre pľuvať? Môžete si to vyskúšať a stať sa majstrom sveta v pľuvaní tekvicových semiačok.

Ilustračný obrázok k článku Toto tu ešte nebolo: Vo Zvolene bude súťaž o majstra sveta v pľuvaní tekvicových semiačok
Zdroj: TASR

Občianske združenie Slatinka pripravilo na 4. novembra naozaj nevšedné popoludnie. Akcia sa volá tekvice na Lanice a vy budete môcť zažiť Lanice plné tekvíc. „Veľa škôl a materských škôl má v súčasnom období výstavy tekvíc a potom ich vyhadzujú len tak do kontajnerov. My sme boli smutní z toho, že to ide do komunálneho odpadu, tak sme si povedali, že už nepotrebné tekvice vieme v Laniciach zužitkovať lepšie a ešte sa pritom aj zabavíme. Chrobáky a vtáčiky ocenia viac, keď sa to tekvice rozložia práve v Laniciach. Vyzývame ľudí, aby si priniesli svoje tekvice, ktoré už nie sú k ničomu. Tí, ktorí prídu s tekvicou dostanú ako odmenu vyprážané tekvicové semiačka a tekvicovú polievku,“ prezradila ideu podujatia Martina Pavlíková zo OZ Slatinka.

Okrem najväčšej výstavy zvolenských tekvíc však zažijete vskutku originálnu súťaž v pľuvaní tekvicových semiačok! „Súťaž bude pre deti i dospelých, rozdelíme to podľa vekových kategórií. Súťažiaci budú pľuť do diaľky, my to budeme merať a víťaz dostane špeciálnu odmenu a prekvapenie,“ nechala sa počuť Pavlíková.

Tekvicové semiačka na súťaž poskytne OZ Slatinka. „Ak by si aj niekto priniesol svoje semiačka, tak ich najskôr skontrolujeme, či nie sú niečím zvláštne, aby súťaž prebehla v duchu fair-play,“ priblížila Martina Pavlíková.

Ako ďalej prezradila, tak odmenou pre víťaza bude VIP vstupenka na akciu Zóna bez peňazí, ktorá sa uskutoční 29. novembra. „Je to celoslovenská akcia, kde ľudia prinášajú veci a tí, ktorí ich potrebujú, tak si zoberú zadarmo. Zvyšok, čo ostane, dáme do komunitného centra na Balkáne,“ doplnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM