Jakub Forgács Krimi

Tragédia na železnici pri Zvolene: Muž neprežil zrážku s nákladným vlakom

Veľmi smutná udalosť na železnici. Zrážka muža s vlakom sa skončila tragicky. Tu sú podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na železnici pri Zvolene: Muž neprežil zrážku s nákladným vlakom
Zdroj: TASR

Železničná polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. „Vo štvrtok 22. februára o 15:40 v úseku železničnej trate Dobrá Niva – Zvolen nákladný vlak zrazil 65-ročného Zvolenčana, ktorý sa pohyboval v priechodovom priereze traťovej koľaje,“ uviedla pre spravodajský portál Zvolen 24 banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Po prevoze do nemocnice podľahol mnohopočetným zraneniam. Bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva a rušňovodič vlaku bol podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna,“ pokračovala hovorkyňa.

„Rušňovodič uviedol, že po vyjdení z oblúka zbadal osobu, kráčajúcu v koľajisku chrbtom k vlaku. Okamžite použil zvukové výstražné zariadenie a začal brzdiť. Všimol si, že osoba v poslednej chvíli odskočila, no či došlo k zrážke, z miesta rušňovodiča nevidel. Až po zastavení vlaku zistil, že vedľa vlaku leží zranená osoba, ktorej okamžite poskytol prvú pomoc a zavolal rýchlu zdravotnú pomoc,“ dodala Faltániová so slovami, že prípad je v štádiu vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM