Stanislav Černák Krimi

Tragická smrť muža (†27) v cisterne: Došlo k porušeniu bezpečnosti práce?

Tragickým úmrtím sa okrem polície zaoberá aj Inšpektorát práce v Banskej Bystrici. Ak došlo k porušeniu pravidiel bezpečnosti práce zo strany zamestnávateľa, firma zaplatí 33-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Tragická smrť muža (†27) v cisterne: Došlo k porušeniu bezpečnosti práce?
Zdroj: Webnoviny.sk

Pondelkové tragické úmrtie 27-ročného muža, ktorého našli v cisterne nákladného prívesu na tekutiny vo Zvolenskej Slatine, vyšetruje okrem polície aj Inšpektorát práce Banská Bystrica.

Ako uviedol jeho hlavný inšpektor František Košč, skúmajú, či boli dodržané technologické postupy čistenia cisterny a či došlo k porušeniu pravidiel bezpečnosti práce zo strany zamestnanca alebo zamestnávateľa.

Zamestnávateľovi hrozí veľká pokuta

„V prípade, že došlo k porušeniu zo strany zamestnávateľa, je sankcia 33-tisíc eur. Vyžiadali sme si potrebné podklady od znalcov, technologické postupy od bezpečnostného technika. Potrebujeme tiež vypočuť toho zamestnanca, ktorý bol zranený, zatiaľ nám to lekári nedovolili,“ povedal Košč.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania sa vodič cisterny počas čistenia nadýchal jedovatých splodín," prezradila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Ako ďalej informovala, podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania sa muž, ktorý bol vodičom ťahača cisterny, počas jej čistenia nadýchal jedovatých splodín doposiaľ presne nezistenej látky. Presnú príčinu jeho smrti určí až pitva.

Vyjadrenie spoločnosti k úmrtiu

Trnavská spoločnosť SF Soepenberg, ktorej zamestnancom zosnulý muž bol, vyjadrila prostredníctvom vyhlásenia pre médiá sústrasť jeho rodine. „Prijali sme správu o smrti nášho zamestnanca, kolegu a priateľa Marcela s veľkým zármutkom v srdci a aj takto verejne chceme vyjadriť svoju spoluúčasť na tragédii, ktorá sa stala. K okolnostiam tragédie zatiaľ nie je možné poskytnúť relevantné informácie, nakoľko prebieha prešetrovanie príčin políciou a inšpektorátom práce,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré poskytla asistentka konateľa SF Soepenberg Jana Smáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM