Marcel Mojžiš Rôzne

3. deň štrajku v kraji: Zatvorených je množstvo škôl, štrajkuje 6 000 zamestnancov

Vzbura učiteľov zajtra končí, no dnes sa v kraji ešte stále štrajkuje. V rámci stredného školstva v stredu štrajkuje 1 867 zamestnancov z počtu 2 147 ľudí, ktorí v pondelok nastúpili na štrajk. V rámci základného školstva štrajkuje 4 447 učiteľov, v pondelok ich bolo 5 223.

Ráno to uviedli Iveta Majerová, predsedníčka Rady Základných organizácií Odborového zväzu (ZO OZ) pracovníkov školstva a vedy (PŠaV) na Slovensku – Združenie stredného školstva v krajoch Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský a Magdaléna Ponická, krajská predsedníčka Rady OZ PŠaV združenia základného školstva v Banskobystric­kom kraji.

Zo 72 inštitúcií stredného školstva, ktoré teda v pondelok nastúpili do štrajku, dnes v ňom pokračuje ešte 65. Pokiaľ ide o školy a školské zariadenia základného školstva, dnes sa učia v 57 školách. Do štrajku ich pritom v pondelok vstúpilo 235. Pod združenie základného školstva spadajú základné a materské školy, školské zariadenia – školské jedálne, školské kluby, centrá voľného času, základné umelecké školy. Pod stredné školstvo patria gymnáziá, stredné odborné školy, špeciálne školy a školské zariadenia.

Štrajk školských zamestnancov sa pritom dnes o 18.00 h preruší. Rozhodol o tom dnes štrajkový výbor. „Dôvodom prerušenia celozväzového štrajku je, že predstavitelia vlády SR začali v utorok rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku,“ zdôvodnil dnes líder školských odborárov Pavel Ondek. Žiaci sa tak vrátia do škôl, podrobnosti nájdete TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM