Stanislav Černák Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Zvolena je kráľ Facebooku?

Traja kandidáti na primátora mesta pod Pustým hradom, No tri profily sme nenašli. Kto z nich je in a kto si ešte nezaložil svoj profil na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Zvolena je kráľ Facebooku?
Zdroj: Dnes24.sk

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes už naopak stretnete len málokoho, kto nemá konto na takom Facebooku. Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí zvolenskí kandidáti na post hlavy mesta.

Miroslav Kusein

Hneď na úvod sme si posvietili na súčasného primátora Zvolena Miroslava Kuseina. A čuduj sa svete, práve terajšia hlava nášho mesta nemá svoje vlastné konto na Facebooku. Na mysli máme súkromný profil. Snažili sme sa ho vyhľadať viacerými spôsobmi, no neúspešne. Pravda, má komunitu, ktorá sa páči 30 ľuďom. Nie je to však veľa v podstate je nečinná, pretože okrem propagácie oficiálneho Facebooku mesta Zvolen a zmeny profilovej fotky sa tam ľudia veľa nedozvedia.

Lenka Balkovičová

Miroslav Kusein pozná v nadchádzajúcich voľbách mená zatiaľ dvoch svojich súperov. Obaja sú občianski kandidáti. Lenka Balkovičová a Matej Snopko. Súčasná mestská, ale aj krajská poslankyňa Lenka Balkovičová má okrem svojho osobného profilu (124 priateľov) vytvorenú aj svoju komunitu, ktorá sa páči 243 ľuďom. Pri oficiálnom ohlásení svojej kandidatúry povedala Lenka Balkovičová pre náš portál, že hodlá vsadiť na populárne sociálne siete a jej slová sa potvrdzujú. V komunite sa snaží komunikovať so svojimi prívržencami veruže prakticky neustále. Či už nejakým trefným statusom, blahoželaním, prípadne zdieľaním zaujímavých článkov z regionálnych mé­dií.

Matej Snopko

Zatiaľ tretím známym kandidátom je bývalý známy kriminalista a spisovateľ Matej Snopko. Na Facebooku sme našli Snopkov súkromný profil, na ktorom má 100 priateľov. Jeho osobný profil sme si podrobne pozreli a o svojich krokoch informuje Matej Snopko prípadných voličov a priateľov prostredníctvom statusov. Svoju vlastnú komunitu, prípadne fan page na Facebooku nemá.

Zhrnuté a podčiarknuté, podľa našich zistení, potenciál sociálnych sietí má zatiaľ najlepšie podchytený Lenka Balkovičová, pred Matejom Snopkom. Miroslav Kusein ho využíva minimálne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM