Tlačové správy

Ulice Bystrice ovládli korčuliari. Mestom sa prehnal historicky prvý inline pelotón

Banskobystrické cesty patrili v sobotu inline korčuliarom, ktorí sa v rámci Inline dní zúčastnili historicky prvého korčuliarskeho pelotónu v tomto meste. V príjemnom letnom počasí sa takmer stovka z nich vydala na okružnú jazdu mestom.

Ilustračný obrázok k článku Ulice Bystrice ovládli korčuliari. Mestom sa prehnal historicky prvý inline pelotón
Zdroj: Dnes24.sk

Čerešničkou na pomyselnej inline torte bol spomínaný korčuliarsky pelotón, ktorý spred bystrickej Europy vyštartoval presne o osemnástej. Na štart sa postavilo celkovo 87 odvážlivcov. Tí spoločne zdolali 5,5 km dlhú trasu, ktorá od Europy viedla cez Štadlerovo nábrežie, Národnú ulicu, Štefánikovo nábrežie k železničnej stanici a späť. Pelotón celou cestou sprevádzala aj štátna polícia, ktorá zabezpečila hladký priebeh pretekov a priechodnosť korčuliarskej trasy. Tí najrýchlejší prišli do cieľa, opäť pred bystrickú Europu, už za 25 minút. „Víťazom bol však každý, kto sa odvážil postaviť na štart, nesúťažilo sa totiž na čas. Spomedzi všetkých účastníkov sme na záver vyžrebovali jedného šťastlivca, ktorý získal skúter Peugeot od spoločnosti Lion car. Víťazovi gratulujeme, prajeme veľa šťastných kilometrov a na všetkých sa tešíme opäť o rok,“ hovorí Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC.

Podobné akcie sa tešia obrovskej obľube po celom Slovensku. Prvýkrát si ulicami svojho mesta mohli zakorčuľovať Bratislavčania. Tu už inline akcie tohto druhu oslavujú dvanásťročnú tradíciu. V Banskej Bystrici sa takéto podujatie rozhodla zorganizovať bystrická Europa, ktorá prejazd mestom naplánovala v rámci Inline dní. Piatok a sobotu tak okrem skvelých športových výkonov sprevádzal aj zaujímavý program. Všetci inline nadšenci sa mohli zabaviť na Roller disco či zúčastniť sa inštruktáže inline korčuľovania. Pripravené boli tiež workshopy, exhibície freestyle slalomu a vystúpenia známych bystrických kapiel.

foto: Europa SC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Ulice Bystrice ovládli korčuliari. Mestom sa prehnal historicky prvý inline pelo
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM