Stanislav Černák Správy

Upozornenie pre vodičov: Pri Europe sa zmenilo dopravné značenie!

Viacerí ste si isto všimli zmenu organizácie dopravy pred zvolenskou Europou. Ak nie, tak si dávajte pozor, lebo riskujete kolíziu a pokutu!

Ilustračný obrázok k článku Upozornenie pre vodičov: Pri Europe sa zmenilo dopravné značenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zvolen zmenilo dopravné značenie pred vjazdom z ulice V.P. Tótha do križovatky s ulicou J. Kollára. Ak ste prechádzali od kruhového objazdu, povedzme smerom od nemocnice, a chceli ste sa dostať rovno na parkovisko pred Europou, tak zjednodušene napísané, už sa to niekoľko dní nedá!

Dôvodom je zmena dopravného značenia, pretože pokým ste na tejto trase dávali prednosť autám idúcim smerom z Banskej Bystrice a potom ste mohli pokračovať rovno pred nákupné centrum, nie je to už možné. Nové dopravné značenie jasne prikazuje smer jazdy vpravo, teda na smer Banská Bystrica. Ak sa predsa len chcete dostať pred Europu, tak si budete musieť obísť celý veľký kruhový objazd a vrátiť sa po ulici Ľ. Kubániho naspäť.

Ako sa píše vo vyhlásení mesta Zvolen, ktoré zmenilo dopravné značenie, urobilo tak na odporúčanie Komisie dopravy a so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu vo Zvolene. „Žiadame vodičov, aby novú úpravu dopravného značenia v plnej miere rešpektovali, pretože nedovolené pokračovanie jazdy v rovnom smere do ulice Ľ. Kubániho spôsobuje v tejto dôležitej a frekventovanej križovatke dopravné kolízie,“ píše sa ďalej vo vyhlásení mesta Zvolen.

Vodiči, nezabúdajte na túto zmenu. Nové dopravné značenie platí už niekoľko dní, no stále mnoho z vás ide po pamäti a túto značku nerešpektuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM