Jakub Forgács Krimi

Upozornenie zvolenských policajtov. Kontrola, ktorá vás v zime môže vyjsť draho

S pribúdajúcim snehom pribúdajú aj starosti! Obzvlášť s jeho odpratávaním. Ak zanedbáte svoje povinnosti, môžete na to doplatiť.

Ilustračný obrázok k článku Upozornenie zvolenských policajtov. Kontrola, ktorá vás v zime môže vyjsť draho
15
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia v súvislosti s prebiehajúcou zimnou sezónou upozorňuje Zvolenčanov, že sneh a poľadovicu z chodníkov sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré sa nachádzajú v zastavanom území a hraničia s miestnou komunikáciou.

„Túto povinnosť ukladá občanom zákon o pozemných komunikáciách (cestný zákon). Mesto Zvolen v zmysle ustanovenia citovaného zákona s prihliadnutím na miestne pomery upravilo povinnosti všeobecne záväzným nariadením mesta o verejnom poriadku, podľa ktorého musí byť v zimnom období najneskôr do 7:00 hod. zabezpečená schodnosť chodníkov, odstránením snehu a poľadovice v celej šírke chodníka,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník MsP Zvolen.

„Počas zimnej sezóny 2016/2017 bude mestská polícia vo všetkých mestských častiach vykonávať kontrolu schodnosti chodníkov a v prípade zistených nedostatkov bude postupovať v zmysle zákona o priestupkoch,“ dodal Chabada.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM