Stanislav Černák Správy

Úradníci v Detve dovolenkujú: Radnica vybavuje len nevyhnutné veci

Väčšina zamestnancov Mestského úradu (MÚ) v Detve si od 22. júla do 2. augusta čerpá dovolenku. Túto skutočnosť oznámili aj na svojej internetovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Úradníci v Detve dovolenkujú: Radnica vybavuje len nevyhnutné veci
Zdroj: TASR

Ako vysvetlil primátor mesta Ján Šufliarský, samospráva organizuje viacero regionálnych podujatí, ktoré si vyžadujú nasedenie zamestnancov aj mimo úradných hodín. Čas medzi jednotlivými podujatiami využívajú na potrebnú regeneráciu. Nevyhnutný chod úradu je však podľa primátora zabezpečený.

Podľa internetovej stránky funguje na MÚ podateľňa, matričný úrad a referát sociálnych vecí a rodiny. „Samozrejme pracujú aj niektorí zamestnanci iných oddelení, ako je kultúra či stavebný úrad. Obyvatelia, ktorí si potrebujú vybaviť svoje záležitosti, tak patričné rozhodnutie určite dostanú v zákonom stanovených lehotách,“ vysvetlil Šufliarský.

Opatrenia kvôli horúčavám neplánujú

V súvislosti s vývojom počasia a vysokými teplotami samospráva mimoriadne opatrenia nepripravuje. „Ani tieto dovolenky nemajú súvislosť s počasím. Jednoducho sme ľudí potrebovali aj mimo ich pracovného času počas folklórnych slávností a budeme ich takto potrebovať aj pri furmanských súťažiach. Medzi podujatiami sme im umožnili čas na regeneráciu. Na úrade je však zabezpečený pitný režim a k pitnej vode majú prístup tak úradníci, ako aj obyvatelia, ktorí si vybavujú svoje záležitosti. V meste je zabezpečené riadne plánované polievanie zelene, preto ďalšie opatrenia nateraz neplánujeme. V konečnom dôsledku na to nemáme ani dôvod, lebo teploty u nás extrémy nedosahujú,“ dodal primátor Detvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM