Nicole Regecová Samospráva

Ušetrite pri cestovaní zvolenskou MHD: Komu sa oplatia časové lístky?

Časové lístky boli zavedené už začiatkom roku. Mesto nimi chce znížiť náklady cestujúcich MHD. Nie sú však výhodne pre každého.

Ilustračný obrázok k článku Ušetrite pri cestovaní zvolenskou MHD: Komu sa oplatia časové lístky?
Zdroj: Dnes24.sk

Časové lístky vo zvolenskej MHD môžu výrazne znížiť náklady tým, ktorí cestujú hromadnou dopravou často.„30-dňový predplatený časový lístok stojí 19 eur, za 90-dňový cestujúci zaplatia 54 eur. Ak teda niekto používa MHD na presun do práce a späť, mesačne niečo ušetrí. Ak cestuje častejšie, prípadne prestupuje, ušetrených peňazí bude o to viac,“ hovorí generálny riaditeľ SAD Zvolen Anton Mazán.

Príkladom je človek, ktorý bude cestovať autobusom do práce a tiež za voľnočasovými aktivitami. Pri novom zákazníkovi stačí, ak príde s platným preukazom totožnosti do Dopravnej kancelárie na zvolenskej autobusovej stanici, zaplatí príslušný poplatok a následne mu bude vystavený časový lístok v podobe „čipovej“ karty. Tú môže ihneď začať používať. Ešte jednoduchšie je to pri cestujúcich, ktorí kartou disponujú už dnes. Kompetentný pracovník ju veľmi jednoducho prestaví a môže byť používaná ako časový lístok.

Či si ľudia zvykli na používanie špeciálnych lístkov odpovedá Mazán: „Všetko nové chce čas. Ľudia sa musia najskôr presvedčiť, že je to pre nich výhodné, až následne môže počet cestujúcich začať výraznejšie rásť. Zvolenčania sa s novinkou zoznamujú, čo je úplne v poriadku. Podobné skúsenosti máme aj z iných miest.“

Časový lístok pritom nie je jediný prostriedok na popularizáciu zvolenskej MHD. Mesto sa prihlásilo do unikátneho európskeho projektu, ak by v ňom bolo úspešné, získať môže 15 nových autobusov, čím bude vozidlový park MHD kompletne obnovený. Ľudia by tak mohli cestovať omnoho komfortnejšie.

Čítajte tiež:

FOTO: Vo Zvolene pribudli rozprávkové kontajnery. Do ulíc vyrazí aj unikátny 3cykel

FOTO: Zvolenská polícia oslavuje 25 rokov. Začínala s jedným autom a piatimi pištoľami

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM